sars split

300.000 ljudi u borbi protiv nasilja nad ženama!

Spot za pesmu „Praktična žena“ benda S.A.R.S., koji je nastao kao deo projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld u cilju skretanje pažnje javnosti na porodično nasilje, beleži sve rekorde u gledanosti. Za nedelju dana, spot na Youtubeu ima preko 300.000 pregleda i nalazi se među 10 najpopularnijih i najgledanijih videa na celom Youtube kanalu u Srbiji!
„Praktična žena“ šalje snažnu poruku protiv porodičnog nasilja a „nežnijem“ polu predstavlja kratak kurs samoodbrane. Video i prvi je u nizu koji će pokušati da promeni svet na bolje!

Povezana vest:  FLORENCE + THE MACHINE EKSKLUZIVNO U EMISIJI MTV UNPLUGGED

„Ovaj video je tek prvi iz naše Galerije http://crazyenoughtochangethe.world/ a S.A.R.S. zaslužuje poštovanje jer su odmah pokazali odvažnost da ga iskoriste i ukažu na bitan društveni problem. Ogroman broj pregleda i objava u medijima govore da ovakve stvari donose rezultat.

Zato i jeste važno biti odvažan i odlučiti da se neke stvari moraju menjati. Pasivnost je veoma opasna. Debata koja se pokrenula u javnosti nam govori da je ljudima ova tema očigledno relevantna, a ako ohrabrimo samo jednu ženu da izađe iz kruga nasilja – uspeli smo.“ – izjavio je Marko Romčević, jedan od autora projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld i dodao:

Povezana vest:  MUZIČKE DOKUMENTARNE EMISIJE THE RIDE OVOG VIKENDA NA MTV KANALU

„Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u snimanju ovog i ostalih naših spotova, jer bez njih ne bismo bili tu gde smo sad. A ne planiramo da stanemo. Pozivamo sve druge muzičare, društveno odgovorne kompanije i pojedince da iskoriste naše besplatne spotove, jer naša platforma omogućava svima da daju svoj doprinos na značajne društvene teme.“
Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu „open source“ bazu koju su pokrenuli Dušan Adamović i Marko Romčević i koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

Povezana vest:  Pesme Ala Grina i Tami Vinet u registru Kongresne biblioteke