Završen obilazak Muzeja revolucije u Beogradu

 

zabranjeno_pusenje_sejoZabranjeno pušenje promotivnu mini turneju povodom novog albuma „Muzej revolucije“, posle Minhena, Ljubljane i Zagreba, okončalo je u subotu uveče očekivano žestokim i nabrijanim koncertom u Domu omladine Beograda. Pokazalo se da pored Zvezde i Partizana svoje fanatične navijače u Beogradu ima i bend Seje Seksona!

Kako drugačije objasniti nekoliko metara dugačak platneni transparent „Zabranjeno pušenje“, koji su ponosno istakli fanovi u prvim redovima gornje sale Doma omladine? Ili činjenicu da je koncert počeo skandiranjem publike „Sejo Sekson, Sejo Sekson…“

Šta znači to kada čitav tročasovni koncert prati navijačka atmosfera, sa sve skakanjem, podignutim rukama, gromoglasnim pevanjem i polivanjem pivom, kao da je bila fudbalska utakmica? Ali ne tamo neka tekma nejakih ex-Yu liga, nego Lige šampiona, ili još bolje derbi nekog od velike četvorke u staroj Jugi!

Povezana vest:  "Kisha kesha" za vas!

Tome nije dakako doprinela samo (zaslužena) stara slava, nego i sveža, energijom nakrcana svirka koji je ponovo potvrdio onomad izrečenu ocenu jednog kritičara da Zabranjeno pušenje ima potencijal stadionskog benda! A stadionski su i zvučali klasici „Hadžija“, „Pišonja i Žuga“, „Lutka“, „Jugo“, „Djevojčice“, „Selena“………..

A bio je prisutan i drug Tito, kao onomad na sletovim za Dan mladostina Marakani!

-Hvala što ste došli na ovaj svečani trenutak kada ćemo svirati arhivski materijal i onaj malo noviji. Gost večeri je htio da vam se obrati, a i mi često prizivamo duhove – obratio se okupljenima Sejo, pre nego što je Josip Broz govorom podsetio drugove na važnost čoveka u nemilosrdnom vremenu investicija, i uveo bend u naslovnu pesmu albuma „Muzej revolucije“.

Selektor Sejo održao je obećanje i uz prvu ligu pesama, u igru je uveo nekoliko novajlija sa „Muzeja revolucije“…koji su se pokazali više nego dobro. Što bi se reklo, ubuduće mogu postati ozbiljan oslonac tima. „Modni guru“ je zaista regionalni hit, povrdila je publika u Domu. „Kladimo se“ su emotivno prihvatili brojni Beograđani, ko zna zašto…A šta reći o „Ustanovi“ (potencijalnom idućem spotu)?

Povezana vest:  Kejti Peri: Muka mi je od popularnosti

„Ta pjesma govori o mom prijatelju sa kojim sam komponov’o mnoge pjesme

starog Pušenja“, otkrio je Sekson. Fanovi su onda počeli skandirati „Sejo, Sejo“ ili „Sena, Sena“, više je bilo teško razaznati, možda

oboje, sto je Pusače nadahnulo da žestoko krenu sa „Kada Sena pleše“.

Posle 90 minuta igre usledilo je zaustavno vreme kada je Zabranjeno pušenje zaigralo sigurno i borbeno uz „Zenicu bluz“, „Stanje šoka“, „Fikretu“ (uz huk navijaca „o,o,o,o, u lošoj formi sam“)…U produžecima ušao je Hase, i niko do kraja i penala više nije sumnjao u

Povezana vest:  Jelena Rozga snimila video spot za pesmu "Život je čudo"

pobedu domaćeg tima…

 

Spisak igrača

Abid

Srce, ruke i lopata

Straža pored Prizrena

Muzej revolucije

Guzonjin sin

Hadžija ili bos

Ustanova

Pos’o, kuća, birtija

Možeš imat moje tijelo

Djevojčice kojim miriše koža

Selena

Kažu mi da novog frajera imaš

Pišonja i Žuga

Lutka sa naslovne strane

Modni guru

Karabaja

Jugo 45

Kladimo se

Samir time

Kada Sena pleše

Pišonja i Žuga u paklu droge

Zenica Blues/Pamtim to kao da je bilo danas

Stanje šoka

Posljednja oaza

Šeki Is On The Road Again

Tijesno

 

Produžeci

Nedelja kad je otišo Hase

Kanjon Drine

Dok cekaš sabah sa šejtanom

Kada dernek utihne

 

Penali

Ibro Dirka

Fildžan viška