the-pixiesGrupa Piksiz otkazala koncert u Izraelu

 

Američka alternativna rok grupa „Piksiz“ (Pixies) otkazala je koncert zakazan za sredu u Tel Avivu, navodi se u današnjem saopštenju izraelskih organizatora u kojem se ne navodi razlog otkazivanja nastupa.

 

-Sa veliki žaljenjem danas saopštavamo odluku ‘Piksiza’ da otkažu dolazak u Izrael 9. Juna – piše u saopštenju koje citiraju agencije.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2014., Bogat novogodišnji program u Budvi

 

-Želimo da se najiskrenije izvinimo obožavaocima, ali događaji izvan naše kontrole bili su protiv nas – precizirao je promoter Šuki Vajs.

 

Otkazivanje koncerta usledilo je posle ubilačkog napada izraelskih vojnika na brod koji je nosio međunarodnu humanitarnu pomoć Palestincima u pojasu Gaze, a koji je izazvao talas protesta u celom svetu.

Povezana vest:  Kourtni Lov izgubila prava na ime, lik i dela Kurta Kobejna

 

U četvrtak uveče britanske grupe „Gorilaz“ (Gorillaz) i „Klaksons“ (Klaxons) otkazale su nastup na koncertu u subotu uveče u Tel Avivu.

 

Elvis Kostelo (Costello), ugledna figura britanskog rokenrola još od 1980-ih, odustao je od promocije svog novog albuma krajem juna u Izraelu zbog „zastrašivanja i ponižavanja“ palestinskih civila.