Kruševački bend ZAA, čiji je vokal, Sanja Vučić, nastupala u ime Srbije na ovogodišnjem Evrosongu, predstavlja bajkovit spot za jednu od najslušanijih pesma sa aktuelnog albuma – „Unconditional Love”.

-Spot za pesmu čiji prevod na srpski glasi „Bezuslovna ljubav“ odiše istovremeno sanjalačkom i agoničnom notom i odslikava dualitet koji svaka ljubav nosi sa sobom – sreću i patnju, uzbuđenje i repeticiju, mir i ekstazu, potcrtavajući na svršetku da samo ta prava, bezuslovna ljubav može da amortizuje sve turbulencije koje emocije nose sa sobom – poručuju iz benda ZAA.

Povezana vest:  Trio gitariste Vlatka Stefanovskog 22.avgusta na Kalemegdanu

Režiju i montažu, kao i za dva prethodna spota, potpisuje Iva Pavlović, dok je za kameru bila zadužena Sonja Leković. Spot je snimljen u nesvakidašnjem ambijentu prostora „Ozarisov sezam“ u Zemunu.

Rediteljka Iva Pavlović ističe Kerolovsku notu koja preovladava videom:

-Spot za „Unconditional Love“ sam želela da napravim malo drugačijim, te on može da se posmatra kao san, bajka ili Alisin svet iza ogledala. Svaki član benda dobio je određenu ulogu, njihove radnje su metafore koje se odnose na ljubav i veze, uopšte, a na gledaocima je da otkriju šta ti simboli za njih znače.  Naravno, priča o ljubavi ne bi bila kompletna da tu nema „senki“ ili unutrašnjih demona, kako god to neko želi da tumači.

Povezana vest:  Marina Abramović naterala Lady Gagu da ostavi marihuanu

Pesma „Unconditional Love“ je zbog svoje snažne, univerzalne poruke o bezuslovnoj ljubavi, postala jedna od najprepoznatljivijih pesama sastava ZAA, zbog čega je bend odlučio da upravo videom za ovu pesmu zaokruži aktivnosti u vezi sa trećim albumom „What About“ i da otpočne novi ciklus nastupa na kome će publika moći premijerno da čuje neke od singlova koji će obeležiti novi studijski projekat na kome rade. ZAA će u narednom periodu svirati prve večeri predstojećeg Mikser festivala, 8. juna, a imaće i tri nastupa u Sloveniji – 20. maja u okviru festivala „Dani mladih i kulture“ u Velenju, 21. u Klubu „Ploj“ u Mariboru, 18. juna na Godišnjici omladinskog centra, Radlje ob Dravi, 28. maja sviraju u Temišvaru, dok su u julu zakazane dve svirke u BiH -1. jula na OK Festu na Tjentištu i 23. jula u revijalnom delu Demofesta u Banja Luci, a slede i brojni drugi nastupi u okviru letnje turneje.

Povezana vest:  Ko su najveće MTV zvezde u 2015. godini?