exit_villageJoš 7 dana za prijave za stipendije za putovanja State of Exit fondacije

 

Konkurs za  dodelu 25 stipendija u iznosu od 500 eura za za studijska putovanja, dodatna usavršavanja, seminare, treninge i edukaciju u inostranstvu State of Exit fondacije biće otvoren još 7 dana. State of Exit fondacija, u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija poziva studente osnovnih i master studija Univerziteta u Novom Sadu da konkurišu za stipendije do 22. juna, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave putem online aplikacije na sajtu Exitfest.org/fondacija.

 

State of Exit fondacija razvojem programa stipendiranja studenata želi da podrži proaktivne, progresivne mlade ljude, koji rade na ličnom razvoju. Upravo ovakvi profili ljudi višestruko mogu da doprinesu vrednostima, poboljšanju i razvoju lokalnog društva i šire društvene zajednice. Kroz programe stipendiranja, fondacija će u budućnosti podržavati upravo ovakve profile studenata i studentskih aktivnosti.

Povezana vest:  Atraktivni koncerti u julu u Botaničkoj bašti Marčelo; Bajaga i Instruktori; Kanda, Kodža i Nebojša; Tijana Bogićević

 

State of Exit fondacija namenjena je stipendiranju vrednih i talentovanih studenata i pružanju podrške i promocije studentskim pokretima, projektima, idejama i ciljevima Univerziteta u Novom Sadu. Program stipendiranja napravljen je sa ciljem da pomogne talentovane studente koji žele da putuju na studijska putovanja u inostranstvo. U sklopu fondacije oformljen je i fond za finansiranje studentskih projekata iz oblasti ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, unapređenja studentskog života i razvoja preduzetništva, gde će pojedinačni grantovi za projekte  iznositi do 3.000 eura. Sredstva za prve stipendije i fond obezbedila je kompanija Carlsberg Srbija, koja je kao dugogodišnji partner festivala Exit, uvek prepoznavala i podržavala inicijative i projekte namenje mladima koje je Exit organizovao, i prva prepoznala važnost zajedničkog ulaganja u kvalitetno obrazovanje i pomoć mladim talentovanim ljudima.

Povezana vest:  Sutra počinje muzički festival "Nisomnija"

Za prijavu na konkurs za stipendije potrebno je da se u online aplikaciji pošalju biografija, radna i volonterska iskustva, dodatne aktivnosti i edukacija, kao i motivaciono pismo za željeno putovanje. Uslovi koje studenti treba da ispune da bi konkurisali za stipendije je da su studenti Univerziteta u Novom Sadu, da su tokom studija ostvarili prosek veći od sedam, kao i da putovanje za koje apliciraju počne u periodu od 10. jula do 30. septembra.

Povezana vest:  Robi Vilijams 2017. u Beču

Više informacija o konkursima, programima i projektima State of Exit fondacije mogu se dobiti putem e-maila [email protected], kao i na sajtu Exitfest.org.