Pop pevačica Lejdi Gaga nastupiće u poluvremenu ovogodišnjeg Super boula (Super Bowl), finalne utakmice profesionalne lige američkog fudbala 6. februara u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, prenela je agencija Frans pres.

Godinu dana nakon što je uoči prethodnog Super boula otpevala američku himnu, ekscentrična pevačica biće zvezda 13-minutnog spektakla u poluvremenu utakmice između Nju Ingland patriotsa (New England Patriots) i Atlanta falkonsa (Atlanta Falcons), na kojem će, kako je danas najavila, poslati poruku mira i tolerancije.

Povezana vest:  Innershades u subotu u Gradu

Lejdi Gaga pevaće pred 70.000 posetilaca na NRG stadionu u Hjustonu i više od 110 miliona gledalaca koji će finalnu utakmicu, inače najgledaniji sportski događaj u SAD, pratiti putem direktnog televizijskog prenosa.

„Sanjam o tom spektaklu od svoje četvrte godine“, rekla je pevačica koja je prodala više od 27 miliona albuma širom sveta.

Iako poznata po oštrim političkim stavovima, Lejdi Gaga je navela da od ovogodišnjeg Super boula „neće napraviti političku tribinu“ u jeku tenzija i podela izazvanih dolaskom Donalda Trampa na čelo SAD.

Povezana vest:  Harry Styles prvi put progovorio o Taylor Swift nakon raskida

„Verujem u jednakost i smatram da su ljubav i tolerancija jedino stanje duha u ovoj zemlji“, rekla je Lejdi Gaga, ikona LGBt populacije koja nikada nije skrivala animozitet prema Trampu.

Pevačica poznata po hitovima „Poker face“, „Just dance“, „Born this way“ i „Bad romance“ nije otkrila detalje svog nastupa na Super boulu, ali se veruje da bi na sceni mogli da joj se pridruže Bijonse i Toni Benet.

Povezana vest:  Sajmon i Garfankel na džez festivalu u Nju Orleansu

Ovogodišnji muzički spektakl na Super boulu, poznatom i po skupim reklamama, koštaće oko 10 miliona dolara.