“Palata Dverce se savršeno uklopila u priču, jer je predivan barokni enterijer dodatno pojačao i dočarao samoću, nadanje i na kraju spoznaju da se određena veza bliži kraju“ – Nina Kraljić.

Sa svog debitantskog albuma “Samo“ Nina Kraljić objavljuje novi singl i video – autorsku pesmu “Lay You Down“! Prateći spot, u režiji Zvonimira Murkovića i Dore Borovčike, snimljen je u zagrebačkoj palati Dverce. Nina u videu nosi haljine poznatog dizajnera Ivice Skoke.

Povezana vest:  SUPERHAMMER 3. januara promoviše albuma SNAKENEST

Predivni kadrovi video spota snimljeni su u baroknom enterijeru zagrebačke palate Dverce, o čemu Nina otkriva: “Ukazala mi se izuzetna čast da dobijem dozvolu grada Zagreba da snimim spot u predivnoj palati Dverce, koja je u vlasništvu grada. Ovom prilikom želim da se zahvalim gradu na ogromnom poverenju i prilici koju su mi ukazali“.

Pesmu “Lay You Down“ Nina je napisala pre 5 godina – tada je spojila dve svoje pesme u jednu, shvativši da se vrte oko iste ideje. Do same realizacije pesme prošlo je dosta vremena, budući da se korak po korak predstavljala publici u kantautorskom svetlu. Tokom snimanja singla “Lighthouse“, Nina je imala priliku da upozna austrijsku kantautorku Taniu Saedi, s kojom je pesma “Lay You Down“ dobila svoj konačni oblik, a za produkciju se zatim pobrinuo Ivan Popeskić, tokom rada na prvom albumu “Samo“.

Povezana vest:  Kristina Agilera na koncertu u čast Majkla Džeksona

Koncept spota je započet idejom da se samo peva uz pratnju klavira, obzirom da je sama pesma tako i nastala, da bi se na kraju priča razvila u mini-film, snimljen u jednom danu u palati Dverce. Singl “Lay You Down“ nasleđuje singl “Negdje“, predstavljen krajem septembra prošle godine, a ujedno je i prvi Ninin singl na engleskom jeziku, nakon eurovizijskog “Lighthouse“: https://Nina.lnk.to/LayYouDown.

Povezana vest:  Ritam mladih za zdrav način života

Ovaj izuzetan spot objavljen je na Nininom zvaničnom YouTube/VEVO kanalu.

PHOTO: Hrvoje Golubić