Glumačka i muzička diva Olivera Katarina 11. maja održaće koncert u Kombank dvorani – renoviranoj Dvorani Doma sindikata.

Jedna od najlepših i najtalentovanijih žena ovog dela Evropa, o čijim uspesima je pisala svetska štampa, vraća se na mesto u kome je održala neke od najlepših koncerata! Beograd i Kombank dvorana ovog proleća ugostiće Oliveru Katarinu, koja će publici pokloniti prepoznatljivu emociju i izvođenje starih srpskih pesama, poznatih romskih numera, čuvenih ruskih pesama i šlagera. Koncert neće proći bez hitova: „Sedim u jednom pariskom lokalu“, „Đelem đelem“, „Alaj mi je večeras po volji“, „Niška banja“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Šu-šu“, „Verka kaluđerka“,  „Šošana“, „Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi“ i drugih.

Povezana vest:  Goca Tržan zapalila Akapulko

Prošlogodišnji boravak na Filmskom festivalu u Kanu, gde je pozvana kao specijalna gošća povodom obeležavanja pola veka od premijernog prikazivanja filma „Skupljači perja“, Oliveri je dao novu energiju i poseban elan u pripremama za predstojeći koncert u Beogradu.

U junu prošle godine, Oliveri Katarini je uručen „Zlatni pečat“ Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Tokom karijere duže od pedeset godina ona je zaigrala u preko trideset filmova na kojima je sarađivala sa svetski poznatim rediteljima, a do danas je ostala jedina naša umetnica koja je održala 72 uzastopna koncerta u prestižnoj dvorani „Olimpija“ u Parizu. Tada je ostala zapamćena i kao „jedina žena pred kojom je klečao Salvador Dali“ budući da je bio oduševljen njenom lepotom i glasom. Čuveni kompozitor Šarl Dimon koji je pisao šansone za Edit Pjaf, posvetio je Oliveri kompoziciju „Jedan dan posle kraja sveta“, koju je ona otpevala uz njegovu pratnju na klaviru.

Povezana vest:  ENGLESKA SOUL ZVEZDA JOHN NEWMAN PRVI HEADLINER BELGRADE CALLINGA

O Oliverinom glasu, glumačkom daru i naravno lepoti, pisale su gotovo sve novine i časopisi, a italijanski RAI ju je proglasio najoriginalnijim glasom Mediterana. Pesma „Đelem đelem“ koju je otpevala u fillmu „Skupljači perja“,  a koja je postala zvanična himna svih Roma sveta, po prvi put je snimljena u Oliverinoj izvedbi. Do danas je to ostao najveći svetski muzički hit koji je potekao sa ovih prostora.

Povezana vest:  Bobi Braun krivi obezbeđenje za odlazak sa sahrane

Karte za koncert Olivere Katarine u Beogradu 11. maja mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i online na www.eventim.rs.

PHOTO: Zoran Lončarević