matt-biancoGrupa „Met Bjanko“ 14. oktobra u Sava centru

 

Britanska grupa „Met Bjanko“ (Matt Bianco), koja je poznata po „bosa novi“, nastupiće 14. oktobra u velikoj sali Centra „Sava“, najavljeno je na sajtu te ustanove. Grupu su 1982. godine osnovali vokal Mark Rajli (Reilly), klavijaturista Deni Vajt (Denny White) i basista Kito Poncioni.

Za svoj prvi album „Who’s Side Are You On“, na kome su se našli hitovi „Get Out of Your Lazy Bad“ i „Half a Minute“, angažovali su poljsku pevačicu Basiu Trzetrzelewsku, čiji je specifičan glas bio nešto što se nije čulo pre 1983.

Povezana vest:  "Whitesnake" zbog velikog interesovanja u Donjem gradu

Mešavina popa, džeza i latino muzike učinili su „Met Bjanko“ veoma popularnim osamdesetih godina, a njihov album je dostigao platinasti tiraž u mnogim zemljama.

Iako se mislilo da je naziv grupe lično ime ili pseudonim nekoga od članova, ono je inspirisano tipičnim imenom tajnih agenata iz špijunskih filmova sedamdesetih godina.

Basia i Vajt su ubrzo napustili grupu, a Rajli počinje da saradjuje sa bivšim klavijaturistom sastava „Wham“, Markom Fišerom (Fisher).

Povezana vest:  Majli Sajrus i Liam Hemsvort nisu u svađi

Nakon velikog uspeha osamdesetih, osvajanja američkog tržišta i saradnje sa producentom Emiliom Estefanom, mužem Glorije Estefan, „Met Bjanko“ se vratio na scenu prošle godine sa novim albumom „Hi Fi Bosanova“, na kome dominira „bosa nova“, salsa i pop muzika šezdesetih, uz primese modernog zvuka.

„Hi Fi Bosanova“ je njihov prvi album posle pauze od sedam godina, a zahvaljujući miksu različitih muzičkih žanrova, postao je album leta 2009, od kada su „Met Bjanko“ na svetskoj turneji.

Povezana vest:  Magic People - EXIT People! Velika proslava evropske titule u Novom Sadu