26.-BJF-Logo-201026. Beogradski Jazz Festival se bliži

 

Danas je u Grand Casinu Beograd održana II press konferencija posvećena 26. Beogradskom Jazz Festivalu, koji će se ove godine dešavati od 28. do 31. oktobra na više lokacija u gradu.

 

Leontina Vukomanović – Pat, članica Borda BJF, najavila je tom prilikom i svečani koktel povodom otvaranja 26. BJF, koji će biti održan 26. oktobra u Grand Casinu Beograd. Za muzički program te večeri biće zaduženi Filip Pat i sastav The Untouchables, a kao specijalna gošća sa njima će nastupiti i naša čuvena pevačica Beti Đorđević.

Povezana vest:  Rijana o mogućoj saradnji sa Kejti Peri

 

Umetnički direktor Beogradskog Jazz Festivala, Vojislav Pantić, najavio je još jednu jazz muzičarku koja je u međuvremenu potvrdila svoje učešće na 26. BJF – Reut Regev, najnovije čudo sa njujorške avangardne jazz scene. Ova trombonistkinja poreklom iz Izraela pojavila se pre nekoliko godina, ali je tek njen nedavno objavljeni debi album “This Is R Time” skrenuo paznju na njen raskošan talenat, zbog koga se ova umetnica s pravom smatra jednim od najvećih talenata na svetskoj jazz sceni.

Povezana vest:  Na svadbi Lili Alen muziku pušta 12-godišnji DJ

 

Na konferenciji je posebno predstavljena koncertna ponuda ponoćnog programa 26. BJF, a predstavnici domaće jazz scene, muzičari Vladimir Samardžić i Zoran Erkman, najavili su nastupe bendova Pannonia Project (28.10. Dom omladine u 23h) i Zerkman Big Beng (29.10. Dom omladine u 23h).

 

Prijatelji 26. BJF su Erste Banka i Grand Casino Beograd, a pokrovitelj je Grad Beograd – Gradska uprava – Sekretarijat za kulturu.

 

26. BJF su podržali: SOKOJ, Ambasada SAD, Ambasada Švedske, Francuski kulturni centar, Italijanski institut za kulturu, Ambasada Brazila, Ambasada Kraljevine Holandije, Austrijski kulturni forum, Ambasada Kraljevine Danske, Ambasada Izraela, IN Hotel, Delta Automoto, Picerija Orao, Turistička organizacija Beograda.

Povezana vest:  Džesi Džej: Sviđa mi se da budem uzor mladima

 

Podsećamo da su karte za 26. BJF u prodaji i to kompleti po specijalnoj ceni od samo 3700 dinara i pojedinačne karte za sve koncerte, po cenama od 600 do 1800 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda (011/3248-202), a pojedinačne karte za koncerte u dvoranama Sava Centra, Doma sindikata i Kolarčeve zadužbine na blagajnama tih institucija.