trokolice_trka_beograd64 takmičara zagreva točkove za Red Bull Trku Trokolica!

 

Prijavljivanje za Red Bull Trku Trokolica je završeno. 64 prijavljena takmičara iz cele Srbije uveliko se spremaju za drugu po redu trku trokolica koja će se održati 16. oktobra sa početkom u 13 časova u Dobračinoj ulici.

Kada su klinci sredinom prošlog veka vozili trokolice, nisu ni sanjali da će njihova aktivnost jednog dana prerasti u izvorno srpski ekstremni sport!

U subotu 16. oktobra sa početkom u 13 časova u Dobračinoj ulici, održaće se druga po redu Red Bull Trka Trokolica.

Povezana vest:  RED BULL RACE 2014, Trijumfalni let Pola Bonoma u Askotu

Poslednje pripreme su u toku. Među 64 prijavljena takmičara iz cele Srbije nalaze se i dve devojke i svi se uveliko spremaju za subotnje takmičenje. Lokacije na kojima se takmičari pripremaju u Beogradu su Košutnjak, 11. april i Bežanija. Svi oni koji su proteklih nedelja sa čuđenjem gledali prizemna vozila kako jure niz ulice grada sada mogu da budu sigurni o čemu je reč.

U sistemu eliminacija na izazovnoj stazi punoj krivina, razdvajanja i ukrštanja traka sa tri skakaonice takmičari će se boriti za titulu novog kralja trokolice. Podeljeni u 16 grupa po 4 vozača, dvoje prvoplasiranih iz svake grupe prolaziće u dalji krug takmičenja sve do finala. Na stazi je dozvoljeno sve, pa i guranje, ali samo dok su ruke na volanu.

Povezana vest:  EXIT 2011, Gužva za ekstremno spuštanje žicom na Egzitu

Trokolice istih dimenzija, ali različitih oblika pojaviće se na startu. Pored čvrstine i brzine, svako od takmičara je vodio računa da baš njegova trokolica bude najlepša. Fotografije trokolica mogu se pogledati na oficijalnoj stranici dešavanja na fejsbuku „Red Bull Trka Trokolica“, a rad koji bude imao najviše glasova biće proglašen za najkreativniju trokolicu.

Povezana vest:  „Nebeski pas“ Senad Grošić u Beogradu

Dvojica voditelja, Marko Živić i Galeb Nikačević predvodiće svoje generacije na takmičenju.

Zbog održavanja trke u subotu od 10 do 17 časova biće zatvorena Dobračina ulica na potezu od Simine ulice do Cara Dušana, kao i delovi ulica Strahinjića Bana, Gospodar Jovanove i Gospodar Jevremove ulice na prilazima Dobračinoj. Mole se građani da u ovom periodu parkiraju svoja vozila u okolnim ulicama.

Beograđani spremite se, nesvakidašnja zabava vas očekuje 16. oktobra u Dobračinoj ulici! Dođite da podržite takmičare i zabavite se uz odličnu muziku!

Junaci, trokolice na ulice!