TONATONA (ROKEN)ROLA na Akademiji, podrška – Temple Of The Smoke

Novosadski sastav TONA održaće koncert u petak 15. oktobra, u Malom klubu Akademije, uz podršku prestoničkog benda TEMPLE OF THE SMOKE.

TONA – novosadski bend, začet 2005. godine. Od samog početka petočlana postava se posvećuje stvaranju vlastitog zvuka, izvlačeći ono najbolje iz rocka, metala i punka, najbliže hard i stoner rocku.

Povezana vest:  Na Danima piva Ceca, ali i Zrenjaninska filharmonija

Bend je objavio album prvenac pod nazivom „1000“ (SKC NS ’08), koji rock novinar Aleksandar Žikić u svojoj kolumni „Rokenrol, sada!“ poredi sa padajućom betonskom tablom, od čije preteće senke beže i domaći i strani bendovi, a nakon čijeg se sudara prašina sleže danima, konstatujući:“Ako se nisam nepovratno zakopao u moćne i uzbudljive slike koje, očigledno, gotovo nekontrolisano naviru dok se Tonin album po ko zna koji put vrti kao na beskrajnoj traci, želeo sam da kažem da susret sa ovakvim pločama i dalje predstavlja poseban doživljaj, na kome sam veoma zahvalan“

Povezana vest:  Da li je Miley Cyrus otkrila recept za uspeh?

Poslušate li Tonu na njihovom myspaceu, dočekaće vas brutalno masni, zaprženi rifovi, rasturajuća ritam sekcija, režeće gromko, ali melodično vokalisanje, na momente pojačano i usnom harmonikom…sve skupa uzbudljiva kombinacija, koja se ne sluša rasparčano, pesmu po pesmu, već u jednom dahu (i bez daha), a koja zvuči kao žestoka jam seansa Clutcha, Motorheada i Black Flaga.
Što bi rekli novosađani – preterano!

Povezana vest:  GRUPA „TREMENDUM" OBJAVILA PRVI ALBUM

Koncert počinje u 22h, a cena ulaznice biće 200 dinara.