Consecration_01Consecration u petak 12. novembra na Akademiji

 

Beogradski sastav Consecration održaće koncert u petak 12. novembra, u Velikom klubu Akademije!

Consecration je osnovan 2000. godine u Beogradu. Grupu je u raznim periodima činilo od tri do šest muzicara, sve dok se konačno nije ustanovila sadašnja postava, koji čine: Danilo Nikodinovski, Ivan Aranđelović, Matija Dagović i Nikola Milojević

Na svom debi albumu „aux“ radili su šest godina, pa ga – nezadovoljni nedostatkom interesa lokalnih izdavackih kuca – sredinom 2008, zajedno sa uživo snimljenim albumom „2nd April 2008“, nude kao besplatan download, što ubrzo za sobom povlači brojne pozitivne recenzije stranih i domaćih kritičara.

Povezana vest:  SZIGET 2014, Dolaze Outkast, Manic Street Preachers i The 1975

Muzika koju bend stvara podložna je stalnim promenama. Dok su na „aux“ najviše uticale grupe poput Opetha, Katatonije, Anatheme, Slowdivea i Neurosisa, bend je svoju zvučnu sliku proširio na live albumu gde se kao uticaji najviše čuju bendovi kao što su Isis, Fennesz, Monolake, Autechre, King Crimson, Tool, Godspeed You! Black Emperor i Sigur Rós.

Povezana vest:  Kolja i Grobovlasnici se vraćaju u Beograd!

Najveća snaga Consecrationa leži u njihovim žestokim nastupima i količini energije koju na njima prenose. Radeći na svom drugom albumu „.avi“, bend je pristupio „je’n, dva, tri – snimaj!“ metodi snimanja, kako bi završni materijal dobio koncertni ugođaj što je više moguće.

Snimljen u roku od šest i miksan u narednih desetak dana, u studiju Underground početkom 2009. godine, „.avi“ sadrži studijske verzije pesama s live albuma „2nd April 2008“, koji je objavio zagrebacki Geenger Records 10. maja 2010.

Consecration je do sada nastupio u brojnim klubovima u regiji, kao i na nekoliko velikih festivala u Srbiji, od kojih su najpoznatiji FENODOM festival, na kom su svirali kao glavni bend, zatim dva puta na EXIT festivalu, kao i na festivalima ARF i Naša Stvar Open Air.

Povezana vest:  HLADNO PIVO PREDSTAVLJA NOVI SPOT ZA PESMU „FIRMA"

Vredi istaknuti i to da su otvarali koncerte većih bendova, kao što su Cathedral, The Ocean, Knut, Monno, Block Out, Hesus Attor, Chang Ffos, Charon i To/Die/For.

Veliki klub Akademije otvara se u 22h. Cena ulaznice biće 300 dinara.