SIX PACK i TEA BREAK 3.12.Koncert grupe SIX PACK na Akademiji u petak, 3. decembra, gosti grupa TEA BREAK

 

Od članova nekoliko različitih bendova, koji su tada činili okosnicu rock scene Smedrevske Palanke, 1994. formiran je SIX PACK, sastav koji ce nekoliko godina kasnije, po mišljenju većine kritičara i publike, postati jedan od najuticajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk-rock bendova na Balkanu.

Prepoznatljiv po čvrstim punkrock stavovima, izuzetno energičnom, a opet melodičnom izrazu, inteligentnim tekstovima i po sjajnoj atmosferi koju pravi na svojim koncertima, Six Pack je jedan od prvih domaćih underground sastava koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svuda gde se svirati može.

Povezana vest:  15. BELGRADE BEER FEST, VAN GOGH, S.A.R.S., KIRIL DŽAJKOVSKI, ATHEIST RAP na bini

Zanimljivo je da se ulaznice za njihove svirke, primera radi, u Zagrebu rasprodaju i po 15 dana pre samog koncerta, i to preko interneta bez i jednog zalepljenog plakata.

Njihov kultni album „Fabrička greška“ doživeo je 2 reizdanja, a album „Musique“ se – po zvaničnim rezultatima IPS i Mamut Megastorea – količinski prodavao rame uz rame sa izdanjem Zdravka Čolića. :)

Uz četiri albuma i jedan singl, Six Pack je 2008. godine objavio i „Discover“, CD na kome se nalaze obrade omiljenih pesama članova benda, uglavnom iz osamdesetih godina.

Na zadovoljstvo ljubitelja dobre svirke, Six Pack će ovoga petka, 3. decembra, održati koncert na Akademiji, a kao gosti nastupiće i TEA BREAK, još jedan sjajan sastav iz redova neprevaziđene domaće punk-rock scene!

Povezana vest:  Stray Dogg i specijalni gosti: Ika i Šine u beogradskom Božidarcu

Six Pack je za ovaj koncert osvežio repertoar i iznenadiće vas pesmama koje godinama nisu izvođene uživo, uz poznate erupcije rifova i četvoroglasno pevanje starih hitova kao što su Fabrička Greška, Crveni Makovi, Ovde je Kraj, Delfinov Let….

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 400 dinara mogu se kupiti u art kafeu „Fleka“ na Akademiji i Felix Shopu.

Karte na ulazu koštaće 500 dinara.

Iste večeri u Malom klubu Akademije nastupiće pančevački sastav GOATMARE & THE HELLSPADES, koji svira horror punk i rockabilly, pomešan sa melodičnim akordima i uvrnutom, mračnom, pa čak i morbidnom lirikom. Bend je pre dve godine osnovao Kozomora, vokal grupe „Nešto najgore“, a uz njega današnju postavu čine i back vokal Ivana, gitarista Dajko, basista Đole, klavijaturista Mare i bubnjar Strahinja.

Povezana vest:  Bijonse zbog premora otkazala koncert u Belgiji

Na koncertu će im se pridružiti bend DRUGO LICE, četvoročlano horrorpunk ludilo sa skoro dvadeset godina staža na domaćoj sceni, koje je svoju zamašnu biografsku storiju posvetilo dlakavim čudovištima iz dimenzije G.

Koncert počinje tačno u 22h, a cena karte biće 150 dinara