100violinsOrkestar 100 violina u Sava centru

 

Ciganski simfonijski orkestar „100 violina“ iz Budimpešte održaće koncert 28. decembra u Sava centru u Beogradu. Orkestar „100 violina“ najveći je i najpoznatiji ciganski simfonijski orkestar na svetu i ima česte turneje i gostovanja po Evropi, Americi i Japanu.

Repertoar orkestra, pored tradicionalnih mađarskih čardaša, rumunske Ševe, ruskih i španskih ciganskih melodija, čine i dela Bramsa, Lista, Štrausa, Bizea, Rosinija, Ofenbaha, Dinikua, Montija, Teodorakisa, kao i napolitanske pesme i filmska muzika, najavljeno je iz Sava centra.

Povezana vest:  Najt šift u SKC-u snima humanitarni spot sa poznatima

Orkestar „100 violina“ imao je i zajedničke nastupe sa svetskim velikanima u raznim žanrovma od Jehudija Menjuhina do Sofije Loren, Vanese Mej, Klaudije Šifer i Andree Rost. Muzičari u orkestru su obučeni u tradicionalnu nošnju sa puno jarkih boja, sviraju bez nota, s brzim promenama ritma, harmonija i stilova i sa izuzetnim varijacijama.

Karte za koncert Orkestra „100 violina“ prodaju se na blagajnama Sava centra i Kulturnog centra Beograd po ceni od 1.800, 2.100, 2.500 i 2.900 dinara.

Povezana vest:  Saša Kovačević izazvao pravu histeriju u Čačku (FOTO i VIDEO)