Posle uspeha prethodnog albuma muzičkog supersastava Intelligent Music Project, očekivanja rok fanova kada je reč o njihovom šestom albumu pod nazivom „The Creation“ su, razumljivo, velika. Album predstavlja zanimljiv spoj različitih rok stilova i kako sam naziv albuma kaže, akcenat je na kreativnom pristupu koji mnogima može da posluži kao zvezda vodilja ka životu sa svrhom.

Hemija između članova benda i kreativni stil koji se provlači i u prethodnih pet albuma prisutni su i na ovom izdanju. „The Creation” sadrži 12 muzički raznolikih pesama, ali sve imaju jednu zajedničku stvar – pozitivnu poruku koju nose u sebi.

Supersastav Intelligent Music Project čine svetski poznati i priznati rok muzičari, pa tako i na ovom 6. albumu učestvuju – Roni Romero (Rainbow), Bobi Rondineli (Rainbow, Black Sabbath), Džon Pejn (Asia), Tod Sukerman (Styx), Karl Sentens (Nazareth) i Ričard Grizman (River Hounds).

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: General Woo feat Ivana Husar “Ništa se ne mijenja”

Preslušajte album ovde: https://bit.ly/3jai4Wq

U komentaru na novi IMP album, Roni Romero kaže:

– Album ’The Creation’ je prirodan nastavak prethodnog albuma ’Life Motion’ i sredstvo kojim mi širimo pozitivnost i ljubav među slušaocima muzike širom sveta. Ne treba da zaboravimo da je ovo svet nepravde i da ukoliko postaje pravedan u onoj meri u kojoj mi to zamišljamo, možda ne bi ni postojao takav kakav jeste. Uprkos svemu što se dešava u našim životima, još možemo da prebrodimo sve teškoće i tugu koja je povezana sa ’modernim životom’. Kako? Naša muzika će osvetliti put i pružiti vam načine da izađete na kraj sa svakodnevnim izazovima.

Džon Pejn (nekadašnji član grupe Asia) dodao je:

– Album ’The Creation’ nastavlja konceptualni pristup koji ima Intelligent Music Project. Tim je neverovatan – od tekstopisaca do sjajnih muzičara i produkcije. Ovo je fantastičan album i ponosan sam što sam deo toga!

Povezana vest:  Horkestar u Domu omladine

Najpoznatiji muzički stvaraoci na prethodnim albumima Intelligent Music Project-a su upravo Roni i Džon, ali ovog puta veliko iznenađenje za ljubitelje hard roka su i pridružene snage dvojice legendarnih bubnjara, Bobi Rondinelija (Rainbow, Black Sabath) i Toda Sukermana (Styx), koji donose novu atmosferu i nove zvuke.

Sve poruke koje nosi progesivni rok u izvođenju ovih sjajnih muzičara upućuju na  jednu stvar – „The Creation“ je album koji treba pažljivo prselušati.

Naručite album unapred ovde: https://bit.ly/3jai4Wq

Autor muzike albuma „The Creation“ je Milen Vrabevski – bugarski biznismen, filantrop i pokrovitelj umetnosti. Ovim albumom on je svetu poslao vrlozanimljivu poruku o životu:

– Pokušajte da život ne uzimate toliko ozbiljno i da vaš sopstveni razvoj posmatrate odozgo. To je vaše duhovno biće koje se izdiže iznad prepreka vašeg postojanja na Zemlji. Vi ste izvor balansa, ljubavi i harmonije u svetu – uključujući i vas same. Na taj način otvarate i pripremate prostor da se u vašoj duši skuplja nova energija koja će vam poslužiti da pronađete rešenja. Neka skromnost dominira u vašem životu i pokušajte da ne sudite nikome, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećete. Tako dolazite do energije zahvaljujući kojoj možete da prebrodite sve nedaće. Naš mozak funkcioniše baš kako treba kada nije pod pritiskom negativnih emocija.

Povezana vest:  Tony Cetinski sutra nastupa u “Bašti kod Juge”, koncert u novembru

The Creation“ je snimljen u studiju Intelligent Music Studios u Sofiji (Bugarska), gde ga je miksovao i masterovao Ivo Stefanov.