Zaječar, tačnije Felix Romuliana, ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda – nakon Džona Malkoviča Rimsku carsku palatu posetiće i Bil Guld, basista i šef legendarnog benda Faith No More.

„Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu“, ističe Guld. „Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična“.

Povezana vest:  Marina Tadić: Post mi pomaže da ostanem psihički stabilna!

Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55.Gitarijade na Felix Romuliani u sredu 24.avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Povezana vest:  Van Gogh za pamćenje

Nakon ceremonije otvaranja, u Romuliani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979 godine.

Gitarijada se održava od 25 do 28.avgusta na Kraljevici i ulaz na festival je besplatan. Za fanove je organizovan rok kamp, a očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona.

Foto: Privatna arhiva

Povezana vest:  OK bend otvara Koketu