vlada-divljan

Divljan slavi stotinu godina Dana žena

 

Rok muzičar Vlada Divljan i njegov prateći sastav „Nevladina organizacija“ će svojim tradicionalnim koncertom za 8. mart u Beogradu proslaviti sto godina praznika Dana žena, saopštio je danas organizator „Long plej“. Kako se navodi, Divljanov osmomartovski koncert u Domu omladine Beograda „biće prilika da se obeleži stota godišnjica od prve proslave Međunarodnog dana žena, koja je pokrenuta 1911. godine na inicijativu komunističke Druge internacionale“.

Povezana vest:  "Električni orgazam" zakazao drugi koncert

-Posle toliko vremena i promene društveno-političkog sistema 8. Mart je dobio neke potpuno drugačije konotacije, ali je praznik koga se vredi sećati, jer je podsetnik na začetke ostvarivana ženskih prava. Ima dobru priču i mislim da ima više razloga da ga slavimo nego mnoge druge praznike – poručio je Divljan.

Nekadašnji gitarista „Idola“ je na dva prethodna osmomartovska koncerta u DOB-u i potom Domu sindikata često pominjao Dan žena u duhovitom kontekstu, naglasivši da je publika otišla „zadovoljna I srećna“, jer je shvatila „mali odmak i ironiju u čitavoj stvari“.

Povezana vest:  Končitini roditelji dobili policijsku zaštitu