Kragujevački bend Fraktal predstavlja video spot za numeru “I Can Tell”, pesmu sa novog EP izdanja, koji je izašao sredinom decembra, pod nazivom “Imaginarium”!

Pomenuto EP izdanje “Imaginarium” sadrži pet pesama, a pored “I Can Tell” tu su i: “Kraj”, “Neke Nove Stvari”, “Your Fire” i “True Love”. Za produkciju, mix i master odgovoran je Dobrica Andrić iz lokanog Design studija, dok su za muziku, aranžman i tekst zaslužni članovi benda: Aleksandra Rikanović (vokal), Petar Radivojević (gitara), Ivan Ristić (bas), kao i bubnjari Lazar Avdić i Aleksandar Savić.

Povezana vest:  Autopark pre White Lies

EP Imaginarium je nastao kao prirodan sled okolnosti i predstavlja za nas stepenik koji će povezati prethodno objavljena 4 singla i album koji sledi. To je u isto vreme naše prvo CD izdanje i za nas veoma važan korak na koji smo izričito ponosni. Inspiraciju za sve naše pesme crpimo iz naših porodica, prijateljstava, ljubavi i istine. – rekao je Ivan Ristić, basista benda.

Povezana vest:  Luka Rajić i Iva Lorens na zajedničkoj turneji

Izdanje se može pronaći na svim streaming platformama: https://kontrarights.lnk.to/Imaginarium, a spot na YouTube kanalu benda: https://youtu.be/_WyUCgHods0. Za video spot – produkciju i montažu, bio je zadužen Ognjen Pavlović. Bend kaže da muziku stvaraju uglavnom na probama koje imaju u studiju “Češnjak”, a koji vodi legendarni Vuja KBO. On je inače i njihov ton majstor na javnim nastupima i veliki prijatelj benda.

Povezana vest:  Novi album AC/DC, 'ROCK OR BUST', izlazi 02. decembra

Bend su osnovali gitarista Petar Radivojević sa basistom Ivanom Ristićem još davnih devedesetih godina. Nakon pauze od nekih 24 godina, odlučili su da se ponovo aktivno bave muzikom, pa im se pridružila i vokalistkinja Aleksandra Saška Rikanović, tako da bend u ovom sastavu, postoji i aktivan je od 2020. godine.

Foto: Ognjen Pavlović