THE-DIBIDUS-TRENERKA-I-SAKO

Dibidusi promovisali Trenerku i sako

Beogradski sastav „The Dibidus“ promovisao je danas svoj drugi CD album „Trenerka i sako“, za koji frontmen Dejan Pejović Peja kaže da sadrži pesme koje daju dijagnozu trenutnog lošeg stanja srpskog društva, dok su druga polovina „terapeutske“ ljubavne pesme.

Na promociji u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu, „The Dibidus“ su novinarima odsvirali hitove „Mala mala“ i „Paranoja“ bivše Pejovićeve grupe „Familija“, kao i kritički intonirane i angažovane pesme sa novog albuma „Trenerka i sako“ kao što su „Cirkus“, „Iz dupeta u glavu“ ili „Hleba i igara“.

Povezana vest:  "Goblini" 5. septembra u SKC-u

-Pola albuma je dijagnoza, treba podsetiti ljude na stanje u kome živimo. Vazda će se ovde igrati, pevati i praviti slavlja, iako nam je grozno. Nama što je gore, tim više ‘nema problema’. Ne želim da budem imun, da ne vidim i ne čujem neke stvari. Apsolutno sam svestan šta rade ljudi koji nam kroje sudbinu – rekao je Pejović novinarima.

Povezana vest:  Tony Cetinski u Beogradu!

Na kraju svirke, Pejović je u šali poručio prisutnima da je na njihovu promociju bio pozvan i libijski vođa Moamer Gadafi, koji, međutim, „pošto ima nezvane goste, nije mogao da dođe“.

Pevač „The Dibidus“ istakao je da drugu polovinu „Trenerke i sakoa“ čine ljubavne pesme sa „terapeutskim dejstvom“, kao što je „Pokloniću joj nebo“, ponovo snimljena Pejovićeva stvar koju je njegov sastav „Vampiri“ uradio za kultni film „Mi nismo anđeli“ (1992).

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori idu preko bare

„The Dibidus“ je posle prvog istoimenog albuma iz 2003. godine na par godina prekinuo rad, a povratnički CD „Trenerka i sako“ izdala je koncertna agencija „Long plej“ i UK „Parobrod“ krajem marta.