sars

Anplagd S.A.R.S. na festivalu Supernatural

 

Alternativni sastav „S.A.R.S.“ prirediće anplagd nastup 23. aprila u okviru ekološko-muzičkog „Supernatural“ festivala u Botaničkoj bašti u Beogradu.

-‘S.A.R.S.’ su odlučili da naprave ‘anplagd’ svirku u popodnevnim časovima na fenomenalnoj lokaciji – rekao je predstavnik „Supernaturala“ Nemanja Kostić na konferenciji za novinare.

Kako je najavljeno, beogradski sastav najpoznatiji po regionalnom hitu „Buđav lebac“, koji je početkom godine objavio besplatno preko www.mtv.rs drugi album „Perspektiva“, sviraće na „Supernaturalu“ u subotu 23. aprila od 15.20.

Pre toga od 14.00 predstaviće se didžej Tijana T. dok će posle „S.A.R.S.“ od 16.35 nastupiti hrvatski šansonjer Ibrica Jusić, zatim italijanski džezer Nikola Konte (Nicola Conte) od 18.00, a na kraju kompozitor Aleksandar Simić sa orkestrom „Serafimi“ od 19.30.

Povezana vest:  Novi početak za bivšeg člana One Direction Zayna Malika

-Ne postoji časnija, važnija i urgentnija misija od ekološke. Ako se ne pozabavimo time, nećemo imati čime da se zabavimo u budućnosti. Moj koncert se zove ‘Muzička molitva za planetu Zemlju’ i zaista ćemo pokušati da se pomolimo za sve nas i za majku koja nas je iznedrila i kojoj se vraćamo – rekao je Simić.

Povezana vest:  Ejmi Vajnhaus posthumno nominovana za BRIT nagradu

Na festivalu koji se tradicionalno održava povodom Dana planete Zemlje, za koji je pušteno u prodaju samo 2.000 ulaznica, deca sa roditeljima mogu da uđu besplatno do 12.00, do kada nastupaju dečiji hor „Čarolija“ i „KUD Vinčanci“ predvođen alternativnim muzičarem Rambom Amadeusom.

Kako je najavljeno, sa decom će se družiti i Minja Subota, pesnik Dobrica Erić i drugi.

Među predavačima u okviru eko seminara i sajma biće Bratislav Marković-Mungos, koji će pričcati o ronjenju sa Žakom Kustoom, Dragan Jaćimović, prvi čovek iz Srbije koji se popeo na Mont Everest, kao i Vladimir Lale Janković i Rambo Amadeus koji će predstaviti Centar za promovisanje, razvoj i primenu obnovljivih izvora energije.

Povezana vest:  Dženifer Lopez priprema svetsku turneju

Najavljena su i predavanja predstavnika fondacije za očuvanje planina „Maunten rajders“ (Mountain Riders) Stjuarta Šeparda (Stewart Sheppard), izvršnog direktora „Global grina“ (Green) Krisa Vajsa (Chris Weiss), savetnika za zdravlje i životnu sredinu u organizaciji „Prijatelji zemlje“ (Friends of the Earth) Iana Iluminata (Illuminato) i drugih.