istra spot

DUPLA MTV PREMIJERA: EVA BRAUN „ISTRA“ I SKROZ „AMERIKANAC“

U ponedeljak, 23. maja, u 20 časovana regionalnom MTV kanalu i MTV.RS premijerno pogledajte čak dva nova spota, grupe Eva Braun za numeru »Istra« i sastava Skroz za pesmu »Amerikanac«.

Evа Brаun je pop grupа iz Bečejа koju su 1989. osnovаli Gorаn Vаsović i Petаr Dolinkа, kojima se kаsnije priključuju Milаn Glаvаški i Ljubomir Rаjić. Debi аlbum Prisluškivаnjа pojаvljuje se 1992., nа tridesetogodišnjicu izlаskа prvog singlа Bitlsа, koji su imаli velik uticаj nа stvаrаlаštvo grupe. Poslednje studijsko izdanje Playback objavljeno je ove godine i predstavlja proizvod druge mladosti ovog dvadesetogodišnjeg sastava. U pitanju je dupli CD sa dvadeset pesama i skoro osamdeset minuta muzike. Ako bukvalno shvatimo naslov i poigramo se njime, ovaj album na neki način predstavlja iznova odsvirano i kompilirano sve ono što je Evu Braun oduvek činilo prepoznatljivom na ovdašnjoj sceni. Numera »Istra« nalazi se na novom studijskom izdanju Playback.

Povezana vest:  Nikola Vranjković 7. septembra u Botaničkoj bašti: Biće ovo drugačiji koncert...

Spot za “Amerikanca“ je jedanaesti u karijeri benda Skroz. Reč je o singlu koji će se naći na četvrtom studijskom albumu grupe koji je u fazi pripreme. Režiju i produkciju ovog spota potpisuju Faruk Lončarević i Vedran Fajković, a  glavnu ulogu u spotu igra svima dobro poznati  beogradski glumac Srđan – Žika Todorović.

Grupa Skroz je do sad objavila albume „Skroz“ (2000.), „Savršeni Organizam“ (2004.) i „Regija“ (2008), kao i dva singl izdanja „Afganistan“ (2005) i himnu KK Bosna „Igraj Bosno“ (2006).

Povezana vest:  Lejdi Gaga otkrila svoj parfem

Skroz postoji već petnaest godina, a nakon nekoliko izmena u sastavu, trenutno bend čine Adnan Šaran (vokal), Eso (gitara), Elvir (gitara), Dejo(bas), Nino (klavijature) i Nećko(bubanj).