Gibonni_3

TOP 10@10 – GIBONNI

Pogledajte kojih svojih deset spotova je Gibonni lično odabrao

 

U susret koncertu koji će Zlatan Stipišić, poznatiji kao Gibonni, održati u Puli u subotu, 27. avgusta, i u Novom Sadu 1. oktobra, Gibonni je lično odabrao svojih deset spotova za MTV-jevu emisiju Top 10 @ 10, koju možete da pogledate u četvrtak, 25. avgusta u 10:00.

Gibonni je jedan od najpopularnijih pop pevača u regionu, dok ni jedan kantautor u Hrvatskoj nije toliko jednoglasno hvaljen i nagrađivan od strane publike i kritike kao on za svoje albume i pesme.

Povezana vest:  Miley Cyrus: Kriva sam šta god da uradim!

Gibonni je muzičku karijeru započeo sredinom osamdesetih kao pevač u grupi “Osmi putnik”. Početkom devedesetih odlučuje se na solo karijeru i već 1991. objavljuje prvi album “Sa Mnom Ili Bez Mene“. Slede albumi “Noina arka“ (1993), “Kruna od perja“ (1995) i “Ruža vjetrova“ (1997), a nižu se hitovi “Lipa moja“, “Tempera“, “Dvije duše“, “Ako me nosiš na duši“, “Ej vapore“ i drugi. Album “Judi, zviri i beštimje“ koji je 1999. izašao u izdanju “Dallas Records”-a, bio je najprodavaniji album godine u Hrvatskoj i Sloveniji. Na ovom albumu našle su se hit pesme “Činim pravu stvar“, “Projdi vilo“, “Ja ću budan sanjati“, a kritika mu je dodelila titulu najboljeg albuma dekade.

Povezana vest:  Reizdanje albuma „Diamonds And Pearls" donosi mnogo nikada objavljenog materijala

Godine 2001. objavljen je “Mirakul“, album koji je samo u Hrvatskoj dostigao tiraž od 70.000 primeraka. Na naredni album nazvan “Unca fibre“ publika je čekala gotovo pet godina. Godine 2010. „Dallas  Records“ objavljuje novi album „Toleranca“ na kojem se izdvaja nekoliko uspešnih singlova poput „Žeđam“, „Toleranca“ i „Zamoli Me (Možda ti je ispod časti)”.

Povezana vest:  Emina Jahović održala koncert u UŠĆE Shopping Centru

Posle ovoliko hitova i nagrada, nema sumnje da će Gibonni napravati odlične koncerte u Puli i Novom Sadu, a do tada uživajte u pesmama koje je on lično odabrao za MTV-jevu emisiju Top 10@10 u četvrtak u 10:00.