Autogeni Trening 1

Novi album grupe Autogeni Trening uskoro na SILOSU

Online etiketa web magazina Popboks – SILOS objaviće u sredu, 7. septembra, Na pučini živog peska – treći album crnogorskog benda Autogeni Trening koji će biti dostupan za besplatan download na strani www.popboks.com/silos.

Moderni i furiozni heavy/rock konglomerat sa impresivnim i autentičnim autorskim pečatom je u najkraćem opis albuma Na pučini živog peska. Hipnotičko pevanje uz neobično direktne tekstove na (kako sam bend navodi) srpsko-hrvatskom jeziku uz neverovatno kompaktan i fokusiran izraz slušaoca ovog albuma će sigurno naterati da pojača ton, ali pazite, to radite na sopstvenu odgovornost – posle Autogenog Treninga nećete biti isti – poželećete da budete više svoji uz simptome žestokog odupiranja letargiji.

Sasvim izgrađen stil Autogenog Treninga, u najboljoj tradiciji svirački kompetentnih rock and heavy bendova, mesto je u kome se sudaraju, na primer, Sepultura, Jimi Hendrix, Bjesovi, Rage Against The Machine, Soundgarden, Dub Trio, Faith No More…

Povezana vest:  BBC uvrstio EXIT na listu najvećih festivala na svetu!

Bend Autogeni Trening postoji od 2000. godine. Pojam autogeni trening predstavlja najsavremeniji oblik medicinske relaksacije. U početku je bend često menjao članove. 2002. godine u studiju Češnjak u Kragujevcu snimljen je demo album Uvek ti sebe nađi, koji je ostao nezapažen zbog loše distribucije. Postava benda se ustaljuje 2004. godine kao trio: Dino Kapetanović – vokal i gitara, Ilija Kojović – bas i Bojan Bojanić – bubnjevi. Početkom 2007. završen je album Previše… koji je objavljen je krajem iste godine u Hrvatskoj, za izdavačku kuću Slušaj najglasnije! i u Crnoj Gori za Muzicku asocijaciju Crne Gore. Snimljena su četiri spota za pesme Nepopravljivi, Mulj, Kakvi su to moji snovi i Mene i mene. Bend u tom periodu često nastupa na raznim festivalima širom ex-Yu i svira turneju po Nemačkoj (septembar 2006). Od aprila 2009. snima novi album u Studiju 5 kuće PGP RTS pod nazivom Na pučini živog peska. 4. juna 2009. u Sarajevu, na manifestaciji Indexi 09, album Previše… je proglašen za najbolji debi album u 2008. godini na ex-Yu prostoru. U februaru 2011. godine, dugogodišnji basista Ilija Kojović je napustio bend, a na njegovo mesto je došao Veljko Vučurović. Bend radi na relaciji Podgorica – Nikšić.

Povezana vest:  Letnja bašta Doma omladine Pančevo vas poziva na specijalno džez veče: Strings Summit

Autogeni Trening je u martu mesecu ove godine izbacio spot za pesmu Nema više priče sa tobom (OVDE), singl koji najavljuje album Na pučini živog peska.

Spisak pesama – Na pučini živog peska :

Ovih dana

To nije moj dan

Očima verujem

Nema više priče sa tobom

Na pučini živog peska

Ljubav i izgaranje

Povezana vest:  Luke Black najavljuje novi singl nakon nastupa u legendarnom berlinskom klubu Berghain!

Priče

Put budućih događaja

Ja imam tebe divnu

Navikao si

Danas u parku

Super raspoloženje

Uktaš

Muzika: Autogeni Trening

Tekstovi: Dino Kapetanović

Album snimljen u Studiju 5 Pgp Rts, studiju Draft na Novom Beogradu i studiju Basement

u Nikšiću u periodu od aprila 2009. do juna 2010. godine.

Snimatelji: Miki Todorović, Zoran Vukčević, Jana Mitrović, Ivan Balvanlijev, Ivan Perović.

Produkcija i mastering: Dejan Vučković i Ivan Perović

Dizajn omota i fotografija: Aleksandar Ratković – Studio BASIUM

Autogeni Trening su: Dino Kapetanović – vokal i gitara, Bojan Bojanić – bubnjevi i Ilija Kojović – bas gitara.

Na albumu gostovali Oliver Nektarijević (8) i Milutin Jovančić (10).