massimoMasimo nije protiv okupljanja Dorijana Greja, ali…

 

Masimo Savić pred mini turneju po Srbiji početkom marta otkriva da nije protivan ideji da bi mogao ponovo zapevati u svom starom bendu Dorijan Grej (Dorian Gray) u kom je počeo karijeru.

-Ja i bih, ali nemamo kad. Mi svi iz Dorijana Greja danas smo uvijek potpuno zaokupljeni drugim poslom. Da Dorijan Grej opet zasvira mi bismo se trebali kao bend negdje zatvoriti na dva mjeseca ozbiljnoga rada, da bi se onda pokazali ljudima. Nije to tek tako – kaže Masimo.

Povezana vest:  Bend VIZELJ u nastavku Koncerata na Zidiću DOB

Nastupom 5. marta u Kongresnom centru u Vrnjačkoj Banji, Masimo počinje srpsku mini turneju koja će obuhvatiti 6. marta Dom vojske u Nišu, 7. marta klub „Tremu“ u Novom Sadu i 8. marta Kulturni centar u Čačku.

Za koncert u novosadskoj „Tremi“ 7. marta ulaznica košta 1.000 dinara i može se kupiti na blagajni kluba. Ulaznica za niški koncert košta 1.000 dinara, odnosno 1.800 karta za dvoje, i mogu se kupiti na blagajni Doma vojske i u prodavnici Happy House.

Povezana vest:  Održan veliki beogradski koncert benda „Kanda, Kodža i Nebojša“

Zagrebački postnovotalasni sastav Dorijan Grej pojavio se na jugoslovenskoj sceni 1983. godine sa albumom „Sjaj u tami“ i istoimenim ogromnim hitom, zapravo obradom „The Sun Ain’t Gonna Shine (Anymore)“ Walker Brothers. Bend su činili pevač i gitarista Masimo Savić, gitarista Vedran Čupić, basista Emil Krnjić, klavijaturista Toni Ostojić i bubnjar Branko Terzić.

Drugi album „Za tvoje oči“ (1985) snimili su Savić i Ostojić uz nove članove, basistu Jadrana Zdunjića, bubnjara Dragana Simonovskog i gitaristu Zorana Cvetkovića, ali ubrzo je bend prestao sa radom.