dusko_vujosevic_trener_parTOP 16, EVROLIGA

Vujošević: Očekuje nas najvažnija utakmica

 

Meč četvrtog kola Evrolige u TOP 16 fazi ekipa Partizana dočekuje Marusi, treći tim Grčke. Posle te utakmice znaće se da li će puleni Duška Vujoševića biti očigledne ili samo san za ulazak među osam najboljih timova Starog kontinenta.

-Utakmica protiv Marusija je najvažnija koju smo do sada igrali – reči su Vujoševića.

Pobeda Marusija bi sigurno otpisala crno bele kojima bi onda bila potrebna pobeda nad Panatinaikosom kod kuće, odnosno Barselonom u Španiji. Dok bi trijumf Partizana sa manje od osam poena razlike, koliko su izgubili u Atini, zahtevao ili pobedu nad Panatinaikosom, ili slavlje Obradovićevog tima u poslednjem kolu nad Marusijem. U koliko bi crno beli trijumfovali sa više od osam poena, onda bi sigurno bili učesnici najboljih osam. Sve to uz pretpostavku da će Barselona pobediti sve mečeve do kraja. Ako ne, onda crno belima treba trijumf nad prvakom Evrope.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Pešić: Želimo da pobedimo, ali ne po svaku cenu

-Ukoliko bi se desilo da Barselona dobije Panatinaikos, u šta ja iskreno ne verujem, onda bi nam pobeda nad Marusijem od devet koševa razlike garantovala prolaz. Naravno, ako pobedimo sa manjom razlikom i Panatinaikos slavi protiv Barselone, onda moramo da dobijemo prvaka Evrope kod kuće – rekao he Vujošević.

Matematika se, uvek, ostavlja za kraj, kada se ostvare uslovi za to. Prvi od tih uslova je pobeda na Marusijem.

Povezana vest:  Golden Stejt poveo protiv Klivlenda, uprkos 51 poenu Džejmsa

-Veoma ozbiljan protivnik, sa relativno malim budžetom. Pomalo liče na Partizan, samo drugačije igraju. Stvorili su snažan kolektiv, imaju odličnog trenera, napravili rezultate mnogo veće nego što budžet određuje. Mnogo su nezgodni, drže loptu, nizak rezultat, usku odbranu, brane reket. Izuzetno su žilavi, njihov kvalitet ne može na prvi pogled da se sagleda, nemaju rupu u odbrani, kontrolišu ritam, a pojedinci mogu da daju koš kada je najpotrebnije… Biće teško.

I igrač više u Pioniru su navijači. Trener crno belih se posebno osvrnuo na ponašanje najvatrenijih navijača Partizana, apelujući na njih da ne dozvole da se meč sa Panatinaikosom igra pred praznim tribinama.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klipersa i Dalasa u gostima, Šarlot dobio kod kuće

-Navijači nas obavezuju, o Partizanovoj publici u Evropi pričaju kao o fenomenu. Zato su nepotrebne određene situacije, kao u Nišu, posebno kada dobijamo. Moraju da imaju viteštvo pobednika. Pobednici u ratovima oslobađaju zarobljenike kada pobede i pokažu viteštvo. Moraju da budu oprezni. Ne znam šta će se dešavati tokom utakmice, mogu ja da pogrešim, igrači, ali problemi postioje da bi se rešavali. Publika nama pomaže, mi zajedno radimo. To su časovi ljubavi. Ali moraju da budu pametniji nego ikada do sada, da ne daju da se isprovociraju – rekao je Vujošević na kraju.