Mihalis Hastzigiannis _1

Mihalis Hatzigianis Stigao u Srbiju

 

Mihalis Hatzigiannis je stigao jutros u Beograd u pratnji svoje verenice i menadžera. Posle kraćeg predaha u hotelu, Mihalis će se naći sa našim muzičarem Kikijem Lesendrićem sa kojim već dugo uspešno sarađuje. Ostatak dana provešće u razgledanju Beograda i sastancima sa našim izvođačima kako bi ostvario nove poslovne kontakte a nagovešteno nam je da su pregovori oko dueta sa jednom domaćom mladom zvezdom.

Povezana vest:  Lejdi Gaga strahuje od lošeg uticaja Merkura

Za sutra su izrazili želju da, pre tonske probe, probaju srpske specijalitete u autentičnom ambijentu restorana „Tri šešira“ u Skadarliji.

Kao neke od pesama u Beogradskoj areni, čuće se hitovi kao što su „Pio Poli“, Mono Sta Oneira“, „Ola I Tipota“, „Heria Psila“, „Etsi Se Thelo“, „Anapoda“, „Mia apo ta idia“, „Monos Mou“ i naravno pesma „To Party“ Kikija Lesendrića.

Povezana vest:  Shane MacGowan i Johnny Depp snimaju humanitarni singl

Mihalis Hatzigiannis je rođen u Nikoziji, na Kipru. Diplomirao je na Muzičkoj Akademiji Kipra (odeljenje Royal College of London) na tri odseka – klasična gitara, klavir i teoretski odsek. Prvi zapaženi javni nastup imao je u svojoj 14. godini na televizijskom takmičenju „Afetiries“ na kome je osvojio prvu nagradu među 1000 prijavljenih kandidata.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji

Od 2000. do sada, Hatzigiannis je osvojio preko 30 priznanja za svoju muziku što ga čini jednim od najuspešnijih grčkih izvođača u protekloj deceniji. 1998. godine predstavljao je Kipar na izboru za pesmu Evrovizije. Prošle godine objavio je i drugi internacionalni album na engleskom jeziku a našao se i na čuvenoj Forbes listi u samom vrhu najuticajnijih slavnih ličnosti u Grčkoj.