Zeljko_RTS
EUROSONG 2012
Željko u Baku peva pesmu „Nije ljubav stvar“

 

Kompozoitor i pevač Željko Joksimović izveo je večeras kompoziciju „Nije ljubav stvar“ sa kojom će predstavljati Srbiju na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, u maju u Bakuu (Azerbejdžan). Joksimović je pesmu premijerno izveo u emisiji „Evropska pesma“, koja je direktno prenošena na prvom programu Radio-televizije Srbije iz studija u Košutnjaku.

Autori teksta su Marina Tucaković i Miloš Roganović, dok aranžman potpisuju Joksimović i Alek Aleksov.

Publika je imala priliku da čuje i englesku verziju pod nazivom „Synonym“, za koju je tekst napisala Ljilja Jorgovanović. Joksimović je u snimljenoj izjavi, emitovanoj u okviru emisije, rekao da je želeo da napiše nešto originalno i emotivno za takmičenje koje doživljava kao najveći muzički susret.

Povezana vest:  MAG DIP HAUSA STIŽE U BEOGRAD: DJ SOLOMUN 3. JULA NA BEOGRADSKOM SAJMU!

-Ukoliko je kompozitor iskren u tome što radi i ispuni melodiju emocijama, onda je uspeh siguran. Tragao sam za potpuno novom kompozicijom. Želeo sam da bude emotivna i vanvremenska, kao što su ‘Lane moje’, ‘Oro’, ‘Lejla’, koje se i dalje slušaju – istakao je Joksimović, koji je na kompoziciji radio prethodna četiri meseca. On je izrazio želju da pesma bude slušana i dodao da ga do maja očekuje pripremanje scenskog nastupa i probe, jer „ništa ne prepušta slučaju“. Gledaoci su se u okiviru šou programa „Evropska pesma“ podsetili Joksimovićevih hitova, koje je izveo sa svojim bendom i u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a.

Povezana vest:  Lovefest nominovan za najbolji festival regiona i Evrope

Na repertoaru su bile pesme „Ono naše što nekad bejaše“, „Lejla“, „Lane moje“, „Ljubavi“, „Oro“, „Zaboravljaš“, „Ima nešto u tome što me nećeš“, „Miljacka“, „Devojka sa polja zelenih“, „Idu dani“, „Nije do mene“, i druge.

Specijalni gosti emisije bili su dugogodišnji saradnici srpskog predstavnika na Evrosongu Jelena Tomašević, Bora Dugić, Ivan Bosiljčić, Hari Varešanović i Halid Bešlić.

Program je vodila glumica Tamara Aleksić, a u studiju u Košutnjaku prisutni su bili i šefovi više delegacija zemalja učesnica Evrosonga, kao i mnogobrojni fanovi.

Povezana vest:  Sergej Trifunović & Užička republika bend ovog četvrtka u Krugu

Joksimović nastupa druge polufinalne večeri takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, 24. maja.

Srbija, kao samostalna država na „Pesmi Evrovizije“ učestvuje šesti put, a Joksimoviću će ovo biti četvrto učešće na popularnom svetskom muzičkom takmičenju.

Joksimović je 2004. godine sa pesmom „Lane moje“ zauzeo drugo mesto na Evrosongu u Istanbulu.

Dve godine kasnije sa njegovom kompozicijom „Lejla“ grupa Hari Mata Hari je predstavljala Bosnu i Hercegovinu i bila treća.

Poznati kantautor je 2008. bio domaćin-voditelj takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ u Beogradu, dok je Jelena Tomašević predstavljala Srbiju sa njegovom kompozicijom „Oro“.