vracar plivanje

PLIVANJE
Završeno ‘’Otvoreno prvenstvo Velike Britanije’’, Šorak ipak bolji u kvalifikacijama
 
Stefan Šorak ipak nije uspeo da se domogne B olimpijske norme  na „Otvorenom prvenstvu Velike Britanije“ u disciplini 1.500 metara slobodno. Stefan je u večerašnjem finalu poslednjeg dana poslednje discipline, zauzeo osmo mesto sa rezultatom 16:10,61.  
Posle odlicne jutarnje trke u kvalifikacijama na 1.500 metara slobodno i sjajnog rezultata 15:45,17, mladog 19-ogodišnjeg srpskog plivača Šorak Stefana, kada mu je B olimpijska norma izmakla za jedan ipo sekund, očekivalo se da to učini u ’’gostujućem’’ finalu, ali nažalost to mu nije pošlo za rukom.  Stefanu zaista nema šta da se zameri, kada se zna da je on u jutarnjoj trci kvalifikacija oborio Državni rekord i ujedno popravio svoj lični najbolji rezultat za čitavih dvadeset i pet sekundi, što je ogroman napredak za tako mladog plivača.
Večeras je spuštena zavesa na ’’Otvoreno prvenstvo Velike Britanije’’, na kojem je naša ekspedicija ostvarila veliki uspeh. Ukupno pet medalja iz sedam izborenih finala i jedna A olimpijska norma, fenomenalnog 18-ogodišnjeg Velimira Stjepanovića. Osvojeno je dve zlatne, dve srebrne i jedna bronzana medalja. Jednu srebrnu medalju osvojio je najbolji srpski plivač  Milorad Čavić u trci na 100 metara delfin, Nađa Higl osvojila je bronzano odličje na 200 metara prsno, dok je najmlađi i najuspešniji plivač srpskog tima na ovom prvenstvu Velimir  Stjepanović osvojio tri medalje, dve zlatne u disciplinama 200 metara delfin i 200 metara slobodno i jednu srebrnu na 400 metara slobodno.
Srpski plivači nakon ovog prvenstva nastavljaju vredno da rade i pripremaju se za predstojeće  Evropsko prvenstvo koje se održava u Debrecinu u Mađarskoj od 21. do 27. maja ove godine, koje će ujedno biti i jedna od poslednjih prilika za isplivavanje A olimpijskih normi. Naše reprezentativce već narednog vikenda očekuju internacionalni nastupi na međunarodnim mitinzima u 50-metarskim bazenima. Naše najbolje plivačice Nađu Higl i Miroslavu Najdanovski očekuje provera i nastup na Međunarodnom mitingu u Amsterdamu 16. i 17. marta, dok će istog vikenda Ivan Lenđer, Silađi Čaba i Radovan Siljevski imati nastup u St. Perersburgu.

 

Povezana vest:  VESLANJE, Skifovi i dubl skul za lake veslače u polufinalu, teški četverac u B finalu