Sonja_Radojkovic

NOVI VIDEO SPOT IZ MINACORD-a

Sonja Radojković ft. Željko Joksimović Balkanska saga

Video spot pesme »Balkanska saga« Sonje Radojković iz radionice »Minacord«, danas ima svetsku premijeru. Izdanje u kome se pojavljuje i Željko Joksimović urađen je u »Minacord« produkciji u saradnji sa Nebojšom Babićem, jednim od najpoznatijih srpskih fotografa i višegodišnjim saradnikom gospodina Joksimovića.

Spot »Balkanska saga« je zapravo najava predstojećeg instrumentalnog  albuma Sonje Radojković koji će se sastojati iz numera primenjene pozorišne i filmske muzike koju je komponovao Željko Joksimović od kojih se najviše sećamo: »Ivkova slava«, »Ranjeni orao«, »Nikola Tesla« i dr. Virtuoznost na klavirskim dirkama, Sonja Radojković će pokazati  interpretacijom ovih numera na klaviru.

Povezana vest:  Elektro mag Tiga najavljuje Apgrade sezonu i 4. maja otvara Barutanu!

– Veliko mi je zadovoljstvo što sarađujem sa Željkom Joksimovićem jer sam to zaista sanjala dugi niz godina-istakla je ovim povodom Sonja Radojković.- Njegovu muziku sam uvek obožavala, i mnogo pre nego sto sam imala čast da ga lično upoznam. Uverena sam da će se publici dopasti sve ono što će u predstojećim mesecima imati priliku da čuju kao rezultat naše zajedničke saradnje.

Povezana vest:  Originalna postava Santana benda nakon 45 godina objavljuje novi album

Sonja Radojković je rođena 1969. godine u Beogradu i klavir je počela da svira sa šest godina. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja u nekadašnjoj Jugoslaviji i širom Evrope. Posle završene Muzičke akademije u Beogradu nastavila je da se usavršava na konzervatorijumu »Čajkovski« u Moskvi. Jedna je od najmlađih doktora nauka u našoj zemlji u oblasti muzike. Po pozivu predaje u Singapuru, Vinipegu u Kanadi, Novom Zelandu, u francuskom Kanu. Solističke koncerte je do sada održala širom sveta, od Azije, Evrope i Amerike i nastavlja uspešno saradnju sa brojnim eminentnim umetnicima ne samo u našoj zemlji, već i širom Evrope. Govori tečno engleski francuski i ruski, a služi se sa švedskim, norveškim, italijanskim i španskim jezikom.

Povezana vest:  U susret 48. Gitarijadi

Primenjenu filmsku i pozorišnu muziku Joksimovića eminentna umetnica Sonja Radojković je predstavila publici na koncertima prošle godine u Nemačkoj, skandinavskim zemljama, Austriji i dr. Željko Joksimović je nedavno (maj 2012) u Bakuu sa Ad Hok Orkestrom i pesmom »Nije ljubav stvar« osvojio treće mesto predstavljajući Srbiju na 57. Pesmi Evrovizije.

Video spot pesme »Balkanska saga« možete pogledati OVDE!