Steve_Vai

STEVE VAI MEĐU 10 NAJBOLJIH GITARISTA SVIH VREMENA

Stiv Vaj (Steve Vai) koji će nastupiti u Kombank Areni, 30. oktobra, još jednom se našao u top deset najboljih gitarista svih vremena. Magazin „Guitar World“ organizovao je takmičenje za „100 najboljih gitarista svih vremena“ u kome su glasali čitaoci. Takmičenje je bilo svojevrstan turnin na ispadanje u kome su gitaristi bili suprostavljeni jedan na jedan.

Stiv Vaj našao se na desetom mestu liste dok je prvo dodeljeno Ediju Van Halenu (Eddie Van Halen). Na drugom mestu nalazi se Brajan Mej (Brian May) iz grupe „Queen“ a na trećem i četvrtom su gitarista benda „Rush“ Alex Lifeson (rođen kao Aleksandar Živojinović) i Džimi Hendriks (Jimi Hendrix).

Top 10 izgleda ovako a u attachmentu možete videti shemu kako je teklo takmičenje.

Povezana vest:  David Guetta - na putu ka Beogradu, sve što pipne pretvara u hit

1. Eddie Van Halen
2. Brian May
3. Alex Lifeson
4. Jimi Hendrix
5. Joe Satriani
6. Jimmy Page
7. Tony Iommi
8. Steve Ray Vaughan
9. Dimebag Darrell Abbott
10. Steve Vai

Na veliko zadovoljstvo svojih fanova, Stiv Vai će u okviru turneje `The Story of Light` nastupiti u Kombank Areni 30. oktobra, i demonstrirati svoje umeće na brojnim gitarama iz čuvene Ibanez JEM Steve Vai serije. Posetioce koncerta iznenadiće i novom gitarom neobičnog izgleda, na kojoj će izvesti pesmu “The Ultra Zone”. U pitanju je jedinstvena Emerald Ultra gitara, koju su za njega napravili dizajner Alister Hej (Alistar  Hay) i irska kompanija Emerald Guitars.

Za vreme svog boravka u Beogradu, Stiv će se sresti sa svojim fanovima koji su preko njegovog zvaničnog sajta obezbedili ekskluzivni EVO Experience paket. Ova vrsta ulaznice omogućava obožavaocima da prisustvuju tonskoj probi, upoznaju se sa Stivom kao i da dobiju kopiju ručno ispisane partiture, trzalice i kaiš za gitaru sa Stivovim autogramom.

Povezana vest:  Pink Floyd u izvođenju supergrupe Nicka Masona 1. juna u Belexpo centru

Stiv Vai u Beograd dolazi sa svojim bendom kao i pevačicom Beverli Meklelan (Beverly McClellan), finalistkinjom prve sezone “The Voice”.

U trideset godina dugoj karijeri, Steve Vai  je prodao 15 milliona albuma i osvojio brojna priznanja među kojima su i tri Gremi nagrade. Kad se saberu živi nastupi, saradnje, kompilacije, učestvovanja u orkestarskim izvođenjima, diskografski gledano, svirao je na više od 60 albuma. Ovo ni malo ne čudi jer ga je prvim notama, kada je imao 12 godina, podučila prava legenda – Džo Satrijani (Joe Satriani) a već sa 18 godina počinje sa profesionalnom muzičkom karijerom nastupajući sa još jednom legendom – Frenkom Zapom (Frank Zappa). Vai je osnivač izdavačke kuće Favored Nations Entertainment, a pokrenuo je i fondaciju “Make a Noise” preko koje obezbeđuje instrumente i muzičko obrazovanje mladim muzičarima.

Povezana vest:  Milan Petrović quartet u Pančevu

Ulaznice su u prodaji po cenama od 1900 dinara za parter i 2300 dinara za tribine.

Prodaja ulaznica na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs

Uverite se lično zašto je Stiv jedan od najboljih gitarista na svetu i dođite u Kombank Arenu u utorak, 30. oktobra.