plavi_orkestar_istorijaKONCERT PLAVOG ORKESTRA

Sve spremno za spektakl u Areni

 

U utorak 23.marta u popodnevnim časovima završeno je glasanje za numere, koje bi fanovi Plavog orkestra želeli da čuju na koncertu 27.marta u beogradskoj Areni. Glasanje putem Facbook-a trajalo je dva meseca, a ljubitelji muzike Plavog orkestra izbrali su sledece pesme: Lovac i košuta, Suada, Sava tiho teče, Bolje biti pijan…, Ako su to samo bile laži, Od rođendana do rođendana, Kad mi kažeš pasa, Zelene su bile oči te, Ljube se istok i zapad, Devojku iz snova, Kaja, Gujo vrati se, Sačuvaj zadnji ples za mene, Pijem da je zaboravim, Ti si moja sudbina, …… Odlazim , Good bye teens,…… ali među odabranim numerema našla se i “Amerika”, koja najavljuje novi albuma, a koja se uveliko nalazi i na vrhu domaćih top – lista.

Povezana vest:  “City DIVAstated” party 3. marta u klubu Plastic

Pored ovih pesama članovi Plavog orkestra su izabrali i po jednu numeru sa predhodnih albuma, tako da će se publika u dvočasovnom koncertu podsetiti na čitav opus “Plavaca”.

Do koncerta, podsećamo se slike iz 1985-te, Beograd, ispred palate Albanije, koju je zabeležio Kamenko Pajić na potpisivanju albuma “Soldatski Bal”. Kordon policijaca štitio je Plavi orkestar od navale obožavatelja, do trenutka kada je bend bio prinuđen da pobegne sa mesta događaja. Utrčali su u tramvaj i otišli u hotel Moskvu, u koji je nakon dolaska benda, grupa obožavatelja pohrlila i uletela u sobu neimenovanom stranom diplomati. Dan nakon ovog događaja, davne ‘85-te, Plavi orkestar imao je svoj najveci koncert u Beogradu, na stadionu Tašmajdan, na kom je bilo prisutno 11.000 obožavatelja.

Povezana vest:  Bittersweet presents Oskar Offermann

Danas, dvadesetpet godina nakon toga, Plavi orkestar je nadmašio sebe iz doba svoje najveće popularnosti i sprema se za svoj najveći i najposećeniji koncert u Beogradu, koji će biti održan u subotu 27. marta, sa početkom u 20.30h, u beogradskoj Areni.