Red_Bull_MC_Battle_2012_Sarajevo_photo_Sulejman_Omerbasic-8.jpg 

„RED BULL MC BATTLE SARAJEVO 2012“ OVOG UTORKA, 20.NOVEMBRA U 19:30 NA MTV KANALU
 
Ovog utorka, 20. novembra u 19:30, ekskluzivno na MTV kanalu možete da pratite ovogodišnje Red Bull MC Battle Sarajevo – takmičenje koje mladim MC-jevima pruža priliku da se predstave i da u direktnoj borbi dokažu svoj talenat i umeće freestylinga.
Red Bull MC Battle Sarajevo je ove godine ujedinio HrvatskuBosnu i Hercegovinu. Osim objedinjenog takmičenja, novitet za ovu godinu je i crew chapter princip po kojem je takmičenje bilo održano – to je podrazumevalo da svaki takmičar koji prođe u polufinale ima pravo da sa sobom u takmičarski ring pozove još jednog člana ekipe, koji će mu pomoći u borbi i „čuvti mu leđa“. Novo „2 na 2“ takmičenje održano je u subotu, 10. novembra, u Sarajevu, tačnije – u Međunarodnom centru za decu i omladinu Novo Sarajevo u sarajevskom naselju Grbavica, a na scenu je izašlo 16 novih, ali i nekoliko prošlogodišnjih takmičara, koji su želeli ponovo da okušaju sreću u battle ringu.
U emisiji Red bull MC Battle Sarajevo 2012 pogledajte kako su freestyleri u Sarajevu bacali rime, primali prozivke i „punch-eve“. Konačnu reč imali su članovi žirija, koji su činili hiphoper Frenkie, DJ Soul – DJ i pokretač emisije FM Jam; MC Sterma – pobednik prošlogodišnjeg Red Bull MC Battle-a održanog u Sarajevu; Koolade – poznati hrvatski hip-hop producent i vođa sastava Zebra Dots – i Phat Phillie – najpoznatiji hrvatski DJ i osnivač kultne Blackout radijske emisije. Pevačica poznatog benda Elemental, Remi, sjajno se snašla u ulozi voditelja na ovogodišnjem takmičenju.
MC-jevi iz Sarajeva predstavili su se publici na najbolji mogući način, koja ih je sve vreme uzvicima podrške, oduševeljenja ili u nekim slučajevima i negodovanja nosila dalje kroz runde. Kako su borbe izgledale, možete da pratite samo na MTV-ju u utorak, 20. novembra od 19:30.
Zato, ukoliko se divite ljudima koji su brzi i britki na jeziku, koji umeju da odgovore na prozivke duhovito i u stihu, bez treme i straha, kao da recituju tuđ tekst, a zapravo u trenutku sklapaju rime dok oduševljena publika navija i pravi neverovatnu atmosferu i ukoliko volite freestyle, onda MTV ima pravu stvar za vas!

 

Povezana vest:  Izmena u programu Nišvila 2014, Candy D umesto Sheile E