divljan_nvo
Vlada Divljan ne ukida NVO!
 
Vlada Divljan kaže da nije prestao da postoji njegov prateći sastav Nevladina organizacija (NVO), iako je nedavno sa novim muzičkim saradnicima Ljetnim Kinom Big Bandom u Hrvatskoj objavio CD EP „Četiri godišnja doba“, sa kog je aktuelni singl/spot „Samo jednu ljubav imam“.
 „Ne, nikako, NVO je trenutno na zasluženom odmoru, neki članovi su i na porodiljskom odsustvu, a ja sam iskoristio priliku da malo promenim zvuk i krenem u ‘regionalnu saradnju'“, objašnjava Divljan, koji bi trebalo da uskoro najavi prvi koncert u 2013. godini.
Pesma „Samo jednu ljubav imam“ prvi put je izvedena uživo u Domu omladine Beograda 2011. godine na osmomartovskom koncertu Divljana i NVO (bas Zdenko Kolar, klavir Aleksandar Šandorov, bubanj Marko Milivojević i perkusije Boris Bunjac).
 „U odnosu na ono što sam do sada radio, čini mi se da je ‘Samo jednu ljubav imam’ na liniji ‘Nebeska tema’ – ‘Vetar i zastave’ – ‘Sve što hoću da znam’ – ‘Sve laži sveta’. Dakle, tzv. visoko romantična zona definitivno“, kaže Divljan, i napominje da je pesmu posevetio svojoj supruzi.
 Na kraju je „Samo jednu ljubav imam“ zabeležena „u pravom svetlu“ zahvaljujući „aranžmanu za koji je najzaslužniji Maks Juričić“, nekadašnji gitarista Filma, Le Cinema i Vještica. Maks je pre neku godinu pokrenuo bend Ljetno Kino, u kome su i Vlade Matulić (klarinet) i Buki Filipović (standup bubanj) iz Postira na Braču.
 Prijateljstvo članova Idola i Filma, Divljana i Juričića započeto još 1980. na Omladinskom festivalu u Subotici, konačno je prošle godine diskografski krunisano saradnjom u okviru novog projekta Ljetno Kino Big Band & Vlada Divljan. Najpre su se letos pojavili singlovi „Najlepša“ i „Vodim te na more“, u decembru je u Hrvatskoj Aquarisu Records objavio CD i EP „4 godišnja doba“ (koji tek treba da se pojavi i u Srbiji), dok se pred Novu godinu pojavio spot „Samo jednu ljubav imam“ u režiji Radislava Jovanova-Gonza.
 „Sve je počelo od ‘Najlepše’ koju je Maks poželeo da obradi, ja sam predložio da snimimo i ‘Samo jednu ljubav imam’, a kako su nam obeod početka zazvučale dobro, rešili smo da snimimo još ‘Vodim te na more’ i ‘Izaosmeha’ i prisetimo se pomalo zaboravljenog EP formata. Kada smo preslušali sve pesme zajedno, svaka nas je asocirala na po jedno godišnje doba, pa smo rešili da to nazovemo ‘4 godišnja doba'“, kaže Divljan.
U proširenoj varijanti Ljetno Kino Big Banda su pored Juričića, Matulića i Filipovića, i basista Marino Pelajić (ex Film, Haustor, Le Cinema), saksofonista i klavijaturista Psihomodo popa Jura Novoselić (ex Film, Haustor, Disciplina kičme) koji se sada pokazao kao izvanredan harmonikaš. Za električno čelo je zadužen Stane Kovačić,  Ante Prgin-Surka za beatbox, a Gonzo za „sitne“ udaraljke.
Povezana vest:  Lejdi Gaga priznala da je patila od bulimije