Incognito2012-Casual-lrgAcid jazz predvodnici, INCOGNITO, 19. oktobra u Domu sindikata

Predvodnici britanske acid jazz scene, grupa Incognito, nastupiće u Domu sindikata 19. oktobra, u organizaciji „My Way“ koncertne agencije.
Ulaznice u prodaji od utorka, 17.09, na blagajni Doma sindikata i svim Eventim prodajnim mestima.
Incognito su pravi miljenici beogradske publike, jer se na njihovim koncertima uvek uživa u energičnom nastupu i spoju starog i novog zvuka. Tokom 32 godine svog postojanja objavili su 15 studijskih albuma, 2 albuma sa nastupima uživo, 5 kompilacija, isto toliko remiksa i 46 singlova, među kojima su se izdvojili veliki hitovi: „Don’t You Worry ’bout a Thing“, „Always There“, „Still a Friend Of Mine“, „Positivity“ i mnogi drugi.
Uspon benda Incognito počinje 1991. godine kada su za izdavačku kuću „Talkin’Loud“ objavili hit singl „Always there“, a zatim i album „Inside life“, a internacionalnu slavu donosi im naredni album „Tribes, Vibes & Scribes“ sa obradom pesme Stivija Vondera „Don’t You Worry ‘Bout a Thing“. Na taj način Incognito postaje glavno ime i sinonim acid jazz pravca u muzici.
Na koncertu u Domu sindikata ovaj britanski sastav promovisaće album „Surreal“, objavljen prošle godine, za koji osnivač benda, Blui Monik, kaže da izražava osećanja i stavove na jedan poseban način. Pesmama na novom albumu članovi benda Incognito su „duboko zaronili u svoju kreativnu dušu“ i napravili zvuk na koji su veoma ponosni. Većinu pesama na albumu izvodi trenutni sastav koji nastupa na turnejama.
Ovo je bend koji ima izvanrednu interkaciju sa publikom, a u Beograd dolaze sa pevačicama Kejti Hektor, poznatoj po odličnom soul glasu koja je pri tom i vokalni mentor Emeli Sande, i Vanesom Hejns, pevačicom koja je tokom svoje bogate karijere sarađivala sa Chakom Kan, Van Morisonom, Anastasijom i Bilijem Oušenom.

Povezana vest:  Santana želi saradnju sa Lady Gagom i Justinom Bieberom