Opel-ADAM-287678-mediumSvetska premijera na IAA – Opel ADAM Black Link i White Link

Opel ADAM nije samo šampion individualizacije, već je i najbolje povezan mali automobil na tržištu. Ovo je opet dokazao sa novim ADAM Black Link i ADAM White Link specijalnim modelima, koji dolaze sa IntelliLink sistemom za informisanje i zabavu i Siri Eyes Free sistemom glasovne kontrole kao standardnim delom opreme. Oba nova modela će debitovati na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu na Opelovom štandu D09 u Hali 8, od 12.-22. septembra. Oni dolaze posle izuzetno uspešne ADAM studije sa Siri Eyes Free sistemom, predstavljene na Sajmu automobila u Ženevi ovog proleća. Proizvedene u ograničenoj seriji od 2.000 primeraka, ADAM Black Link i White Link verzije odslikavaju tipičan izgled pametnog telefona u crnoj ili beloj boji, sa detaljima od brušenog aluminijuma. Oni stoga otelovljuju savršenu mešavinu ultra moderne tehnologije informisanja i zabave, i povezivosti, sa čistim, tehničkim dizajnom.

„ADAM Black Link i ADAM White Link modeli su kao sofisticirani pametni telefoni na točkovima“, kaže Tina Miler, potpredsednik i glavni direktor marketinga u Opelu. „Krajem jeseni ćemo ponuditi ove modele sa našim pametnim IntelliLink sistemom za informisanje i zabavu i sa Siri Eyes Free sistemom glasovne kontrole kao standardom, u kombinaciji sa veoma posebnim dizajnom pametnog telefona. ADAM na nekonvencionalan način kombinuje inovativne tehnologije sa nebrojeno mnogo mogućnosti za personalizaciju, koje nisu u ponudi bilo gde drugde. Sa ovim novim modelima, naš stilizovan gradski automobil još jednom dokazuje da je najbolje povezan mali automobil i pravi šampion individualnosti u jednom“.

Povezana vest:  OTVOREN “MOTO SHOW DELTA CITY 2011."

Vozači modela ADAM koji imaju iOS6 sistem – ili neki noviji sistem – kombatibilan sa iPhone telefonom mogu bezbedno da aktiviraju Siri Eyes Free sistem preko prekidača na volanu i da ga kontrolišu putem glasovnih komandi, dok im ruke ostaju na volanu a pogled na putu.

Opel-ADAM-287679-mediumZabava i navigacija preko Siri Eyes Free i Opel FlexDock

Za aktiviranje Siri u Eyes Free režimu, vozači treba da povežu svoj iPhone sa IntelliLink sistemom preko Bluetooth-a i potom pritisnu dugme za aktiviranje glasa na volanu. Siri Eyes Free se može i aktivirati dok su druge aplikacije, poput BringGo Navigation, aktivne u pozadini. Muzika i navigacione informacije se automatski utišavaju tada. Sledeće funkcije su dostupne putem glasovnih komandi u Siri Eyes Free:
• Pozivati kontakte sačuvane u telefonu
• Puštati pesme sa iTunes Library i menjati izvore muzike, poput radija i iPod-a
• Slušati, pisati i slati iMessage ili SMS poruke na broj telefona sačuvanog kontakta
• Pristupiti kalendaru i dodati obaveze
• Siri Eyes Free takođe pruža odgovore na pitanja npr. u vezi sa sportskim rezultatima ili datumima državnih praznika. Kako biste smanjili ono što vam odvlači pažnju od saobraćanja i povećali bezbednost, iPhone ekran ostaje neosvetljen.

Povezana vest:  Vespa je ponovo u modi

Zahvaljujući Siri Eyes Free, navigacija sa Apple Maps je dečja igra. Mesta, adrese i destinacije se mogu unositi putem glasovnih naredbi, tako da vozač ne mora da gleda u IntelliLink ekran. Mapa se prikazuje na iPhone ekranu na Opel FlexDock-u. Sa standardnom FlexDock opremom za pametne telefone na instrument tabli u modelima ADAM Black Link i White Link, vozači imaju pun pristup Siri Eyes Free. Na ovaj način, oni mogu čak i da pitaju koliko su blizu svog odredišta. Još jedna prednost Opel FlexDock-a je i to što automatski puni iPhone koji je smešten u njemu tako da se baterija ne isprazni.

Opel IntelliLink sistem za informacije i zabavu ima ekran na dodir u boji, od 7 inča, a i Tune-in aplikaciju za za slušanje radija iz celog sveta, aplikaciju BringGo i Stitcher, aplikaciju za globalni internet radio podcast. Ovaj sistem za informacije i zabavu je kompatibilan sa uređajima sa Android operativnim sistemom. Ovo čini ADAM-a najpredusretljivijim i najbolje povezanim malim automobilom na tržištu. Njegov jedinstveni šarm je potvrđen i kroz njegovu upotrebu u stvarnom životu: na poslednjem multimedijalnom testu koji je sproveo nemački magazin Auto Bild (izdanje od 2. avgusta, 2013), ADAM, sa svojim IntelliLink sistemom, proglašen je za pobednika među konkurencijom od još 13 modela.

Ultra-moderna tehnologija sa tehnički inspirisanim crno-belim dizajnom

Ultra-moderna iPhone tehnologija i dizajn su upotrebljeni i kod specijalnih ADAM Black Link i White Link modela. ADAM model postoji u I’ll be Black crnoj i Saturday White Fever beloj boji eksterijera. Naglašeni kontrasti sa ostatkom karoserije su postignuti kućištima za bočne retrovizore ofarbanim u boju aluminijuma i maskom hladnja sa Opel logom iste boje, kao i zatamnjenim zadnjim prozorom i točkovima od 18 inča sa Twister dizajnom koji se slaže sa kopčama za točkove. Standardni lakirani krovni spojler crne ili bele boje takođe privlači pažnju, kao i farovi karakterističnog oblika sa LED dnevnim svetlima i LED zadnjim svetlima. Standardna, oštra sportska šasija pruža veoma zabavnu vožnju s obzirom na svoju neposrednu reakciju.

Povezana vest:  Opelove svetske premijere: Četiri odjednom

Unutar kabine, sedišta, instrumenti i aplikacije imaju istu kombinaciju boja kao i spoljašnjost. U ADAM Black Link modelu, putnici mogu da uživaju u komforu jastuka za sedišta u OCIO Black Morrocana crnoj boji. Dok su centralna konzola i instrument tabla takođe crni, detalji na vratima, pregrada za rukavice, kožna ručica menjača i ručna kočnica čine kontrast jer su bele boje i tehnički inspirisane Sky Cool Grey sive boje. Nasuprot ovome stoji White Link verzija sa svojom kombinacijom boja: sedišta su sjajne OCIO White Morrocana bele boje, baš kao i delovi instrument table i centralne konzole.

Sa inovativnim tehnologijama, svojim specifičnim dizajnima u skladu sa pametnim telefonima i sveobuhvatnom standardnom opremom, ADAM Black Link i ADAM White Link se mogu poručiti od kraja jeseni.