Da li znate da gotovo 1600 žena godišnje izgubi bitku sa rakom dojke – najčešćim malignim tumorom kod žena u Srbiji, dok je svake godine blizu 4000 žena u našoj zemlji pogođeno ovom bolešću? Međutim, ukoliko se na vreme otkrije, rak dojke je izlečiv u 90% slučajeva!

Svake godine Avon u saradnji sa nizom zdravstvenih institucija, Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, Fondom B92 i Nacionalnom asocijacijom lečenih od raka (NALOR) obeležava oktobar kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke.

Povezana vest:  Svest o bezbednom ponašanju u saobraćaju i dalje na nezavidnom nivou

Ove godine, 22. oktobra, sa početkom u 11h, u Knez Mihailovoj ulici, biće organizovan Ružičasti bazar, u okviru kojeg će biti edukativne radionice, roze štand za manikir, štandovi sa slatkišima i rukotvorinama, kao i već dobro poznata Muška trka na roze štiklama!

Cilj ove akcije je da zajedničkim snagama promovišemo i istaknemo važnost prevencije, redovnih pregleda i zdravog načina života u borbi protiv ovog opakog oboljenja. Hajde da promenimo statistike i da nekome produžimo život!

Povezana vest:  U šest centralnoevropskih zemalja apsolutna većina očekuje dugogodišnji rat

Akciju za borbu protiv raka dojke moguće je podržati i kupovinom Avon proizvoda sa ružičastom vrpcom, od kojih je 100% bruto prihoda namenjeno kupovini najsavremenije opreme za ranu dijagnostiku i programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv raka dojke.

Prošetajte Ružičastim bazarom jer imate #MilionRazloga za to!