Severno od Las Vegasa nalazi se pravo bogatstvo. Surova pustinja Velikog basena možda ne izgleda kao idealno mesto da se obogatite, ali ispod neplodnog pejzaža nalazi se zakopano blago vredno milione dolara. Izazov je da naučite kako da ga pronađete! Duže od 60 godina tri generacije porodice Oteson iskopavaju najtraženije tirkizno kamenje na svetu. Nova, uzbudljiva šestodelna serija na kanalu Viasat Explore Tirkizna groznica, koja će premijerno biti prikazana počev od utorka 20. aprila, u 21.45h, prati porodicu Oteson dok se izlažu opasnosti i neprijateljskim uslovima u borbi za pronalaženje dugo zakopanog dragog kamenja u pustinji Nevade.

Smešteni u Tonopi u Nevadi, Otesonovi biju bitke sa vrelim danima i ledenim noćima, detoniraju eksploziv na opasnim padinama i bore se da iz pustinje izvuku dovoljnu količinu dragocenog plavog kamena. Tirkizna groznica prati porodični tim dok se suočavaju sa ogromnim izazovima da udovolje zahtevima kupaca iz celog sveta, kao i da nauče četvrto pokolenje njihove porodice da nastave da se bave porodičnim poslom. Ovo je opasna avantura, u kojoj je tanka i rizična granica između uspeha i neuspeha!

U uzbudljivoj novoj seriji na kanalu Viasat Explore očekuju nas eksplozije, drama, opasnost, suze, napeti poslovni dogovori, smeh i ljubav čvrsto povezanih članova porodice koji rizikuju svoje živote da bi pronašli glavnu žilu ovog dragocenog plavog blaga. Tirkizna groznica premijerno će biti prikazana na ovom kanalu, počev od utorka 20. aprila, u 21.45h i u 22.00h u Poljskoj.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Baki pretio da će napustiti farmu posle rasprave sa Jelenom, a Jelena je odmah rekla da nema šanse da on ode!

Upoznajmo njene učesnike 

Dona Oteson

Na čelu porodice je Dona, koja deluje kao vezivno tkivo koje drži klan Otesonovih na okupu. Ona blisko sarađuje sa svojim bratancima Tonijem, Trentonom, Lejnom i Tristanom i zetovima Denijem i Tomijem. Iako se uglavnom bavi administrativnim delom porodičnog poslovanja, Dona se nikada ne libi da se pridruži muškarcima dok kopaju i ne plaši se da uprlja ruke.

Deni Oteson

Kao druga generacija rudara u porodici Oteson, Deni je sve što zna o rudarstvu naučio od svog pokojnog oca Lina Otesona. On nastavlja porodičnu tradiciju podučavajući svoje sinove Lejna i Tristana svemu onom što ga je otac naučio o rudarstvu. Iskusni tragač za tirkiznim dragim kamenjem, Deni se zajedno sa svojim bratom Tomijem i snajom Donom bavi rudarskim aktivnostima u rudniku Rojston.

Tomi Oteson

Iako za razliku od svog brata Denija nije rođen u Tonopi u Nevadi, Tomi je veći deo svog života proveo kao rudar sa pokojnim ocem Linom Otesonom. Svoje znanje o rudarstvu preneo je na svoje desetoro dece, naročito na svoje najstarije sinove Tonija i Trentona, koji mu se uvek obraćaju za stručne savete. Tomi je izuzetno vešt kamenorezac i majstor za poliranje dragog kamenja.

Povezana vest:  Rukopis je nestao, a broj mrtvih raste! Vreme je da Agata Kristi ubije svoju najpoznatiju tvorevinu…

Toni Oteson

Toni je treća generacija rudara u porodici Oteson, koji obavlja rudarske aktivnosti na nekoliko lokacija zajedno sa svojim bratom Trentonom. Rudarski zanat je naučio od svog oca Tomija. Kada je reč o poslu, on koristi sistematski pristup i preuzima odgovornost za mnoge pokretne delove opreme tokom rudarskih aktivnosti. Od potrage za tirkiznim dragim kamenjem, pa sve do njegovog poliranja, Toni je izuzetno vešt u svom zanatu. 

Trenton Oteson

Trenton jednako vremena provodi sa porodicom u Las Vegasu i u pustim rudarskim oknima u kojima kopa sa svojim bratom Tonijem. Trenton zna šta je to naporan fizički rad i izuzetno je fizički spreman rudar. On je stručnjak za pronalaženje ruda i svakog dana se s velikom hrabrošću, ali i zadovoljstvom bori za ostvarenje svog cilja. Trenton je uvek spreman da ohrabri svog brata Tonija kada je zabrinut zbog posla.

Tristan Oteson

Još jedan pripadnik treće generacije rudara u porodici Oteson i najmlađi sin Denija Otesona, Tristan i njegov brat Lejn brzo uče o poslovanju tirkiznim dragim kamenjem. Braća su nedavno započela svoju prvu rudarsku aktivnost u oknu i uveli su sasvim novi i jedinstven pristup porodičnom poslu. Veoma analitičnog Tristana više od ostalih članova porodice zanima istorija poslovanja tirkiznim dragim kamenjem i nauka koja se bavi njegovim nastankom. Oženjen je Eni i imaju sinčića.

Povezana vest:  CONTRAST STUDIOS POČINJE SNIMANJE NOVE TV SERIJE „ŠIFRA DESPOT“ - AUTORA RADOŠA BAJIĆA

Lejn Oteson

Tristanov stariji brat Lejn je veoma posvećen porodičnom poslu. Od oca, strica i bratanaca prosto upija svaku informaciju o pronalaženju i iskopavanju tirkiznog dragog kamenja. Nakon što je dobio dozvolu za miniranje, Lejn, zajedno sa Tristanom, provodi veći deo dana postavljajući eksploziv u svoje rudarsko okno. Lejn je uvek optimističan i trudi se da svima popravi raspoloženje, čak i kada zatvaraju rudnike.

Emili Oteson

Kada se udala za Tonija Otesona Emili Oteson je s oduševljenjem prihvatila njegov porodični posao sa tirkiznim dragim kamenjem i takav način života. Poput njenog supruga, ona preuzima na sebe brojne obaveze da bi pomogla porodici u poslovanju, uključujući prodaju tirkiznog dragog kamenja putem interneta, upravljanje nalozima na društvenim mrežama, a čak pomaže Toniju i Trentonu kada rade u rudnicima. Nakon što je njen prvi suprug preminuo od raka, za Emili je sigurnost na radnom mestu postala veoma važna.

Džakel Oteson

Trentonova supruga Džakel često radi zajedno sa Emili, pomaže joj u marketinškim aktivnostima porodičnog preduzeća na internetu i u upravljanju nalozima na društvenim mrežama. Pošto ima iskustvo u svetu mode, Džakel obaveštava Otesonove o najnovijim trendovima i stilovima u industriji nakita koja se neprestano menja.

Dostupna je usluga pregleda epizoda po zahtevu.

Dodatne informacije o kanalu Viasat Explore, možete pronaći na internet stranici https://viasatexplore.rs/

Pratite nas na https://www.facebook.com/ViasatExploreSRB