Ovaj septembar donosi potpuno novu sezonu popularnog finskog špijunskog trilera „Senke“ („Nyrkki“).

Nastavljamo priču 1956. godine, turbulentne godine u Finskoj i drugde u svetu; finski predsednik Urho Kekonen počinje svoj prvi mandat istog dana kada počinje i generalni štrajk u Finskoj. Jorjo Jlitalo, vođa Pesnice, mora da uveri Kekonena da su on i njegov tim još uvek spremni za akciju i da su neophodni kako bi se osiguralo da Kekonen ostane na vlasti; ipak, malo po malo, Pesnica postaje svesna većeg plana koji dovodi i Pesnicu i celu Finsku u opasnost.

Nakon protesta u Poljskoj i Mađarskoj, ljudi planiraju ustanak u Istočnoj Kareliji u Rusiji; tajna organizacija pod nazivom „Braća gneva“ obučava borbene trupe i nabavlja značajnu količinu oružja na međunarodnom tržištu oružja uz finansijsku pomoć organizacije CIA. Helena konačno saznaje za sudbinu svoje majke, ali da li će moći da spreči izbijanje krvavog sukoba na istočnoj granici Finske?

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC do 5. septembra: Moja tajna

Majka i kćerka, Kirsti i Katri Maninen, udružene u pisanju, vraćaju se na scenu kako bi gledaocima donele još jednu vrlo kvalitetnu sezonu ove uzbudljive priče. Svi članovi glavne postave su se vratili, među kojima su Emi Parviainen, Hanu-Peka Bjorkman, Sampo Sarkola, Katja Kitner, Olavi Usivirta i Džesika Grabovski. Jedno novo lice ove sezone je Ero Ritala, dvostruki nagrađivani glumac. Radio je u nekoliko filmova i televizijskih serija u Finskoj. Poslednji filmovi Era Ritale uključuju „Moć navike“, „Poslednji posao“, „Zemlja čuda“, „Distrakcije“ i „Glavom napred“. Za ulogu u igranom filmu „Fanatici“, Ritala je 2018. godine dobio nagradu „Jusi“ za najboljeg glumca, a za ulogu u TV seriji „Utopija“ („Onnela“) nagrađen je Zlatnom Venlom.

Povezana vest:  „Državni službenik“ od 24. marta ekskluzivno na SUPERSTAR TV

Još jedan novi član glumačke ekipe je Tomi Korpela, jedan od najpoznatijih finskih glumaca. Neke od njegovih najznačajnijih uloga su u filmovima kao što su „Muški posao“, „Pali anđeli“ i „Distrakcije“, za koji je osvojio nagradu „Jusi“ za najboljeg glumca. Korpela je takođe glumio u međunarodnim produkcijama, kao što su nemački igrani film „Puna nosivost“ i litvanski igrani film „Santa“, za koji je Korpela dobio nominaciju za najboljeg glumca na Litvanskim filmskim nagradama. Tokom svoje karijere Tomi je 6 puta nagrađivan nagradom za najboljeg glumca, pre svega na Međunarodnom filmskom festivalu u Marakešu, Moskovskom filmskom festivalu i finskim nagradama „Jusi“.

Povezana vest:  Serijal “Predatori izbliza s Džoelom Lambertom” kreće na Animal Planet kanalu

Premijera druge sezone serije „Senke“ je na kanalu Epic Drama, u četvrtak 30. septembra u 21.00.

Dostupna je usluga pregleda epizoda na zahtev.

Dodatne informacije o kanalu Epic Drama možete pronaći na internet stranici www.epicdrama.rs

Pratite nas na https://www.facebook.com/EpicDramaSRB

https://www.instagram.com/epicdramasrb/