Film „Nebesa“, u režiji Srđana Dragojevića, imaće premijeru 13. novembra na HBO Max striming platformi. Istog dana, film će biti emitovan i na Cinemax kanalu u 20.00h.

Tri priče o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu smeštene su u 1993, 2001. i 2026. godinu. Pojava čuda je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi. Subine likova se prepliću dok se iznova pojavljuju u različitim pričama i u novim, sve bizarnijim okolnostima.

Prva priča prati Stojana (Goran Navojec), ratnog izbeglicu i prerano penzionisanog oficira, koji dobija oreol na dar od Boga. Njegova supruga Nada (Ksenija Marinković) ga ubeđuje da će upražnjavanjem raznih grehova ukloniti oreol i rešiti se neželjene pažnje komšija. Stojanu je isprva teško da počini i najmanji greh, ali ubrzo počinje da uživa u životu grešnika.

Povezana vest:  Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije po odluci struke nominovano 19 serija iz protekle sezone

Druga priča govori o Gojku (Bojan Navojec), duboko religioznom mladiću koji je osuđen na smrt zbog ubistva bogatog bračnog para tokom pokušaja krađe mobilnog telefona. Gojko veruje da mu mobilni telefon pruža direktnu vezu sa Svetom Petkom. Nekoliko trenutaka pre pogubljenja, Gospod pretvara Gojka u novorođenu bebu i vaskrsava porodicu koju je ubio. Stojan, koga sada vidimo kao upravnika zatvora, uporan je da se kazna ipak izvrši.

Povezana vest:  Terens Hauard u seriji Zakon i red: Los Anđeles

U trećoj priči, 25 godina kasnije saznajemo da je beba nekako preživela smrtnu kaznu. Gojko je sada slikar čije slike imaju neverovatnu moć – posmatrač postaje sit dok ih gleda. Država na čijem čelu je sada Stojan, prvi predsednik u istoriji sa oreolom na glavi, nacionalizuje Gojkov rad kako bi iskoristila „hranljivu umetnost“.

Film „Nebesa“ imao je svetsku premijeru prošle godine u okviru glavnog takmičarskog programa 74. filmskog festivala u Lokarnu. U glavnim ulogama su Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Miloš Samolov, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Milenković, Srđan Žika Todorović, Ana Mandić, Nela Mihailović, Nikola Pejaković, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić i Dejan Aćimović. Srđan Dragojević je reditelj i scenarista filma, a ujedno i producent uz Biljanu Prvanović ispred producentske kuće Delirium.

Povezana vest:  „Mike Judge’s Beavis i Butt-Head“ - skroz nove epizode, samo na MTV kanalu, od nedelje, 15. aprila u 22:40!

Film će biti dostupan na HBO Max striming platformi u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Moldaviji i Bugarskoj.