Druga sezona „Azbuke našeg života“ od danas se snima u Beogradu, nakon početnih nekoliko dana rada u Crnoj Gori, a prikazivanje se može očekivati na jesen sledeće godine, najavila je rediteljka i kreatorka serije Jelena Bajić Jočić.

Novinari su prisustvovali snimanju jedne scene u restoranu u Beogradu, gde razgovaraju glavni junaci prve sezone, koje igraju Aleksandra Janković i Jadran Malkovč, a Bajić Jočić je potom rekla da u nastavku serije „svi junaci koje je publika zavolela nastavljaju svoj živote“.

Prema njenim rečima, u 11 novih nastavaka „Azbuke našeg života“, čije će snimanje trajati do kraja februara, „točkovi sudbine njihovih života nastavljaju da se kortrljaju van okvira knjiga Mirjane Bobić Mojsilović“.

Deset nastavaka prve sezone rađeno je po motivima romana “Muška azbuka” i “Azbuka mog života”, a Bajić Jočić je rekla da će i u nastavku inspiracija za jedan deo priče biti Bobić Mojsilović, odnosno njena knjiga „Tvoj anđeo čuvar“. Scenaristi su Milica Jevtić i Dejan Prćić.

Povezana vest:  Ko je misteriozna Tračara?

Producenti iz Telekoma Srbija i Kontrast studija najavili su da u nastavku serije središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović, koje tumače Janković i Malkovič, s tim da se njihovi putevi naizgled se razilaze.

Kako je navedeno, nastavak donosi „životne trenutke pune iskrene emocije, uz preplitanje pitkog, inteligentnog humora i teških dramskih momenata“, a gledaoce će „iznenaditi trenuci zapleta u vidu napetog trilera, u kojima će sudbine likova visiti o koncu“.

„Jako je lepo za sve likove što nastavljamo da pratimo njihov životni put. Nismo se vratili na isto. Izdešavale su se neke stvari, došlo je do nekih promena. Neke stvari koje smo ranije uradili sada vidimo šta su rezultati. Neki su pozitivni, neki negativni“, rekao je Malkovič Tanjugu.

Povezana vest:  Dan Afrike na Animal Planetu

Glumac je rekao da je nastavak „Azbuke našeg života“ „lepo iznenađenje“, i da mu je dosta ljudi reklo da su „čekali ovakvu seriju, da je svežija, vedrija i životna“.

Glumačkoj ekipi, u kojoj su tokom prve sezone bili i Nebojša Milovanović, Isidora Simijonović, Anđelka Prpić i drugi, u nastavku serije pridružuje se kao tumač jedne od glavnih muških uloga Radivoje Bukvić.

Bajić Jočić je najavila da su pojačanja u drugoj sezoni i američka glumica Ana Aleksander, Aleksandar Srećković, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Jelena Mur i drugi.

Bukvić je rekao Tanjugu da nije očekivao poziv za „Azbuku našeg života“ pošto se retko pojavljuje u tom žanru, ali je odlučio da u njemu okuša sreću „posle prve sezone koja je izmamila pažnju velikog broja gledalaca“.

Povezana vest:  IDJ TV počela sa radom

„Imam ulogu čoveka koji ulazi u Vesnin život, kako to biva u ljubavnom životu, neočekivano i spontano. Njoj se otvara nova životna šansa preko Veljka, kog igram, koji je uspešni arhitekta i koji ima velika osećanja prema njoj koja ne sakriva“, naveo je Bukvić.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je posetivši snimanje „Azbuke našeg života“ rekao novinarima da će i sledeće godine ta kuća povećati ulaganje u srpsku filmsku industriju impresionirani kvalitetom njenih delatnika.

„Mi ćemo sledeće godine intenzivnije da ulažemo u filmsku produkciju. Posebno ćemo probati da proširimo deo dokumentarnog programa“, najavio je Lučić.

Prema njegovim rečima, Telekom Srbija je Amazonu prodao seriju Zlatni dečko za područja Nemačke, Austrije i Švajcarske, a sve više platformi „obraća pažnju na Srbiju kao centar kvalitetne produkcije“.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages