mesari

VELIKI BRAT 2011

Novi nedeljni zadatak: VB turneja, Nemeš posetio kuću

Džordž je sinoć napustio kuću Velikog Brata, treći ukućanin ove sezone. Izlazak je podneo stoički i zaključio da ne bi mogao više da podnosi boravak na otpadu.

Nakon što su se ukućani koji su u otpadu vratili tamo, Bojana, Marijana i Tamara su počele da komentarišu Soraju. Ogovaranje je ipak prava reč. Sve tri su se složile da im se nimalo ne dopada kao i da nije pravedno jer je Džordž napustio kuću iako je mnogo bolji čovek od nje.

U otpadu su ukućani polemisali koga će pogoditi Džordžova otrovna strela.

Veliki Brat je iznenadio ukućane sa otpada rekavši im da mogu da svaki dan budu u kući ali samo za jedan ciklus peščanog sata. Nemeša je to posebno obradovalo jer će najzad ponovo moći da provodi vreme sa Marijanom. Ukućani mogu između sebe da trguju sa vremenom koje im je dnevno predviđeno za boravak u kući. Nirmal je odmah izašao u susret Nemešu i poklonio mu svoje vreme za danas.

Nikola Maurović, koji je ovonedeljni kapiten luksuzne kuće, kao jednu od povlastica dobio je večeru za dvoje od Velikog Brata. Naravno, izabrao je Tamaru za svoju partnerku. Pored toga što su se lepo proveli, Veliki Brat je odlučio da im da još jednu bocu vina ali za uzvrat moraju da otplešu ples za njega. Oni to i čine nakon čega uživaju uz dezert i nagradu. Tokom večere dotakli su mnoge teme, od razloga za ulazak u kuću do njihovog shvatanja života i ljubavi. Slažu se u jednom, i nakon izlaska iz kuće biće dobri prijatelji. ostaje da vidimo koliko zapravo bliski prijatelji će biti.

VB Turneja

Još jedan ponedeljak i još jedan nedeljni zadatak. Ove nedelje ukućani iz luksuzne kuće će krenuti na turneju po regionu i to biciklom.

Naime, ukućani će morati da pređu dalekih 2336 kilometara i proći će kroz razna mesta i zemlje u regionu. Veliki Brat će u kuću postaviti dva bicikla. Ukućani će se sami organizovati kako i koliko će ko voziti bicikl. Pređeni kilometri sa oba bicikla će se sabirati. Svakako neće biti lako jer pored toga što će morati da „brzo“ voze, imaće dodatni zadatak u svakom mestu u kome stanu.

VB turneja će imati devet etapa. Prva stanica je Turija, zatim Plitvička jezera, Omiš, Banja Luka, Sarajevo, Podgorica, Ohrid i Đavolja Varoš. Naravno, zadatak počinje na Košutnjaku ali i završava.

Tokom vožnje bicikla, ukućani će prelaziti stvarnu kilometražu. Ukoliko uspešno završe zadatke koji ih očekuju na zaustavnim mestima, kilometri će im se oduzimati ali ako ne izvrše zadatak, kilometri će im se dodavati.

Prva destinacija je Turija, 112 kilometara udaljena od Košutnjaka. Ukućani još uvek ne znaju šta ih čeka kada najzad stignu tamo.

Dve muve jednim udarcem

Veliki Brat je sinoć iznenadio ukućane otpada da za jedno curenje peščanog sata mogu da budu u luksuznoj kući. Nemeš je bio najsrećniji jer će moći da bude blizu svojih prijatelja, ali je njemu i pola sata prekratko.

Danas je zamolio Nirmala da u zamenu za njegovo vreme da mu opere veš. U pregovorima je sa Sorajom, ali ona još uvek ne zna šta bi tražila za uzvrat. Veliki Brat je iskoritio ovu situaciju pa je Nemešu dao tajni zadatku. Ukućane sutra očekuje žurka i po prvi put prisustvovaće i ukućani otpada, ali njihovo vreme će biti ograničeno. Nemešev zatadak ima veze sa žurkom. Ukoliko pored Nirmala ubedi još tri ukućana, Nemeš će imati pravo da prisustvuje celoj žurci. Međutim, ne samo da će moći sve vreme da boravi na zabavi, imaće pravo i da iskoristi vreme kog su se odrekli ukućani otpada. Nemeš ima četiri sata po izlasku iz ispovedaonice da izvrši zadatak, a pritom da se potrudi da ne bude otkriven. Ukućani otpada ni ne slute da Nemeš ima tajni zadatak jer on i ovako želi da buide tamo što više. Međutim ne znamo koliko će mu izaći u susret da mu ispune želju, a samim tim i nesvesno mu pomognu da izvrši tajni zadatak.

Povezana vest:  Vruća jesen na kanalima FOX Networks Groupe

Kobasicijada

Prva ruta ukućana kreće od Košutnjaka, a zaustavlja se u mestu Turija, nadaleko čuvenom po Kobasicijadi – manifestaciji na kojoj se prave – kobasice, pa i one dugačke za Ginisa.

Od Velikog Brata su dobili kostime za mesare, mašine za pravljenje kobasica, meso, kao i creva za kobasice. Zadatak ukućana u Turiji biće završen kada svo meso ili creva budu iskorišćeni za pravljenje kobasica, a kobasice spremne za pakovanje u frižider. Napravljene kobasice ostaju ukućanima i zato treba da vode računa kako ih prave i pakuju. Naravno, kao za svaki zadatak i za ovaj postoji vremensko ograničenje. Za prvi sledeći obrok, ukućani će morati da spreme baš te kobasice koje budu napravili. Ukoliko prođu zadatak i naprave sve kobasice za 3h, biće bliži narednoj destinaciji za 120km, što znači manje okretanja pedala. Njihova sledeća destinacija su Plitvička jezera, koja su udaljena 452km.

Kome je drago što je Džordž ispao?

Prvi dan od kada je Džordž napustio kuću prolazi mirno. Mišljenja o sinoćnim nominacijama su različita.

Marijana , Bojana i Tamara pricaju kako su čudne nominacije, nominovani Nirmal i Džordž , potpune suprotnosti. Nemeš misli da je atmosfera mirnija i dosadnija od kako je Džordž izašao.  Misli da  se on zamerio  mnogim ljudima  koji  su sada u kući, nije stigao da se izmiri, a pripojili su se otpadnicima, pa su mnogi kivni na njega. Međutim nije samo Džordž danas predmet ogovaranja već I titula mistera koju je dobio Lester,  Horvat očigledno ljubomoran komentariše kako Lester po njemu nije ni crn ni visok niti tako lep kao što kaže Ema . Njemu nije jasno zašto se on Emi toliko dopada na šta mu ona odgovara da se on njoj sviđa samo kao prijatelj.

Nervozna Marijana

Očigledno je da je Marijana nervozna I loše volje,  sve joj smeta ili je to samo tuga što je razdvojena od njoj drage osobe?

Prvo je komentarisala za Draganu da je nesadržajna osoba I da ona takve osobe ne voli.  A potom se poverila Tamari da je Dražen nervira kao I neke odluke Velikog Brata. Tako živčana je komentarisala I da je nervira što I za žurku imaju zadatke pa ne može da se provede kako treba. Ostaje nam da saznamo šta Marijanu čini tako nezadovoljnom.

Nikola voli romantiku

Dok ukućani u luksuznom delu kuće I dalje prave kobasice I obavljaju zadatak u otpadu su svi cimeri u autobusu, Duško ih zasmejava imitirajući Džordža.

Povezana vest:  Hju Džekman želi u 'Glee'

Duško misli da je dosadno od kada je on napustio otpad. Veliki Brat je želeo od Nikole da čuje njegove impresije romantičnom večerom koju je organizovao za njega I Tamaru. Nikola kaže da mu je bilo jako lepo I romantično , da je on bio razneženiji zbog priče o njegovoj partnerki iz spoljog života I Tamarinom partneru od Tamare. Kaže da mu je atmosfera u početku večere bila čudna  ali da mu se kasnije dopalo da gleda Tamaru kako igra , misli da ona to baš lepo zna da radi. Nikola ne veruje da bi tako romantično bilo da su napolju.  Nikola je Velikom Bratu rekao da misli da Tamara nije htela da ga isprovocira ali da je želela da bude mis mokre majice a zatim se glasno nasmejao.

Ko najbolje navlači?

Ukućani su ozbiljno shvatiti svoj zadatak da prave kobasice a Slavica se ponudila da ostale ukućane uputi u posao.  Slavica je preuzela na sebe da pokaže princip pravljenja kobasica, pa je počela da im govori koliko da stave mesa i slično.

Međutim, prva tura kobasica nije baš najbolje počela, jer su im se creva napunila vazduhom što je otežavalo punjenje mesom. Posle  su ipak shvatili  kako treba da se radi, pa je posao nastavljen uz smeh i povremena dobacivanja i međusobna peckanja.  Pošto se Slavica najviše uživela u spremanje kobasica, počela je Nikoli,  koji je preuzeo rad na mašini, davati malo žustrije instrukcije.  Nikola se iznervirao sugerišući joj da se smiri, jer je  tek sada došao. Onda su nastavili sa poslom,  Slavica i Nikola su malo spustili loptu, nastavivši sa radom mirnije i kroz smeh, a Bojana je poneta brzinom kojom su pravili kobasice, uzvikivala kako prave za Ginisa. Pošto je, međutim, rad na kobasicama potrajao, Lester je pokušao da ubije dosadu tako sto je stao Bojani iza leđa i stavio joj crevca oko vrata,  a ova ga je zauzvrat gađala i pogodila mesom, sto je izazvalo dodatno smejanje.  Njih dvoje su, potom, odlučili da izmere koliko kobasica su do sada spremili i mada im nije baš uspelo da odrede tačnu kilažu preko merača, zaključili su da ima sigurno preko sedamdeset kilograma.  Dok su ostali nastavili da rade Lester je iskoristio napunjenu kutiju sa kobasicama i dizao ih kao da su tegovi. Radašin je zezao Slavicu da se dobro navlači, jer ona je navlačila creva na mašinu, ali ona  mu nije ostajala duzna odgovor.  Marijana je ušla u štos i da tako dobro je navlačila crevo na aparat, što je izavalo opšti smeh i komentare kako kod nje tako i kod drugih.

marijana_nemes11Nemeš u poseti

Nemeš je svoju večerašnju posetu ukućanima luksuznog dela kuće iskoristio da proćaska sa svojim starim prijateljima ali i da zagrli i izljubi Marijanu.

Nemeš se čim je došao u kuću pridružio Nikoli, Bojani i Marijani u dvorištu .Marijani je bilo hladno pa je zagrlio i brižno joj je govorio da uđe u kuću I da se obuče. Marijana se  kada je ugledala svog Nemeša oraspoložila I osmeh nije silazio sa njenog lica. Nemeš je svojim prijateljima pričao kako se Dragana I Soraja stalno prepucavaju a zatim su pričali o zadatku i mesarima.

Povezana vest:  U Srbiji se snima 2. sezona američke SCI FI serije PREDSTRAŽA - Jelena Gavrilović jedna od novih uloga

Tokom celog razgovora je koristio priliku da bude u nežnom zagrljaju svoje Marijane. A potom su ostali sami i svaki trenutak su iskoristili da se poljube dok ih ne gleda niko od ukućana.

Ljubi me nežno, polako!

Ukućani na otpadu su u dvorištu, Ema I Soraja prave večeru a Horvat im asistira. Smeju se a zatim se Horvat i Soraja jure po dvorištu otpada.

U kući Slavica i Dražen voze do Plitvičkih jezera jer je Veliki Brat bio zadovoljan njihovim mesarskim umećem danas. Svi ukućani iz luksuznog dela kuće su u kući da bi ostavili Marijanu i Nemeša same u dvorištu. Padaju zagrljaji, poljubci, nežne reči. Pričaju o tome šta će biti kada izađu iz kuće Velikog Brata a Nemeš teši svoju dragu da izdrži i da će se sve srediti. Pričaju o Marijaninoj sestri. Smeju se a Nemeš ljubi Marijanu po leđima držeći je čvrsto pripijenu uz sebe.

Lapsusi i laži

Ukućani na otpadu pričaju o današnjem zadatku u luksuznoj kući i Nemeš im prepričava kako Dragana misli da su Turije u Albaniji. Zgranut je da ona toliko ne zna geografiju.

Smeju se i Nikoli koji je imao žensku kecelju a nije dobio majicu da je obuče ispod kecelje, komentarišu da izgleda kao siroče a Horvat kaže da je kao devojčica sa šibicama. Nikolina kecelja je odvukla pažnju sa Draganinog nepoznavanja geografije iako se ukućani i dalje zasmeju kada spomenu  taj njen lapsus. Horvat je izabrao trenutak kada je Soraja bila sama da joj kaže neverovatnu teoriju, rekao joj je da je saznao da Slavica ima silikone, Soraja mu je rekla da ne veruje i da je sigurno dobio neki tajni zadatak od Velikog Brata. Nakon toga Soraja mu je još par puta rekla da mu ne veruje i da je ona psiholog pa zna kada neko laže. Horvat je nakon svog neuspelog pokušaja otišao da traži od Velikog Brata savete jer on ne zna da laže i ne može da je ubedi. Veliki brat ga ohrabruje pa on ipak i dalje nastavlja sa svojom misijom.

Palačinke na otpadu

Soraja i Ema su odlučile da svojim cimerima naprave palačinke. Činilo se da su svi ukućani  veseli, Nemeš je pevao, Horvat i Nirmal su sedeli i smejali se dok Soraja nije počela da se raspravlja prvo sa Duškom a onda i sa Nirmalom .

Da bi razbila negativnu atmosferu Ema je počela da viče kako ona hoće Lestera na šta su se svi njeni cimeri nasmejali a Nemeš joj je rekao kako je video Lestera na traci u atlet majici i kratkim pantalonima. Ema je počela da uzdiše a svi su se gromoglasno smejali. Ema je baš potvrdila svoju priču da Lestera gleda samo kao prijatelja. Dok su u kući ogovaranja Dražena nastavljena od strane Marijane i Tamare pričajući kako ih Dražen nervira svojim ponašanjem i komentarima i da čim otvori oči kaže neku glupost. Uputile su i Bojanu u svoja razmišljanja o Draženu, ali je Bojana tvrdila da se on svojim komentarima sigurno “sprda” sa njima. Marijana je ipak zaključila da su njegove opaske stvarno preterane i da je svakim danom sve više i više  nervira, dok je Tamara prokomentarisala  da je nemoguće da čovek ima pedeset godina i da je glup.