momci_dvoriste

VELIKI BRAT 2011

Novi nedeljni zadatak – MJUZIKL!

Ema je sedmi izbačeni ukućanin iz kuće Velikog Brata. Njen odlazak na ukućane ostavio je največi utisak. Može se reći, da je svima bilo žao, da su nekima, čak i suze potekle. Svi konstatuju da im Ema nedostaje jako, kao i da su se svi preračunali kada su joj dali bodove, jer je svako od njih išao tom logikom da Emi niko neće dati nijedan poen.

Horvat je naročito bio tužan zbog toga i počeo je da plače u kuhinji. Duško je pokušao da ga uteši, ali njemu je samo bio potreban mir.Osim što će Horvatu najviše nedostajati, ni Antonija ni Nemeš nisu ravnodušni. U dnevnoj sobi, Marijana i Nemeš pričali o tome kako im je žao što je Ema nepravedno ispala. Njemu je najstrašnije od svega to, što je nisu gledaoci izbacili već sami ukućani. Marijana je dodala, da se više ne zna ko šta misli i radi u kući. Takođe, po prvi put otkako su se Nemeš i ona zbližili sa Bojanom izražava sumnju u Bojanin karakter. Dodala je i to, u koliko bi se Nemeš i ona našli nominovani, zarad njoj poznatih ciljeva, ne bi oklevala da im udeli poene. Nemeš pokušava da je uveri kako ne treba da sumnja u „kumu“, ali ona će sačekati još malo i proceniti šta zaista krije Bojana.

Bojana im se potom pridružila. Odmah im se pravdala i govorila kako nije namerno nominovala Emu, već je bila uverena da Ema nema poena. Kako sama navodi, bila je uverena da će ili Radiša ili Vladimir ispasti a ona nije htela da ni jedan ni drugi napuste kuću. Bar ne njenom zaslugom. Nakon toga, Marijana govori Nemešu da se Bojana sada buni što su joj u lice rekli kako se neljudski ponela prema Emi. Nirmal, slušajući Horvata i ostale ukućane kako pričaju o izbačenoj ukućanki govori, da u kući ipak ima prijateljstava čim im je toliko žao i teško što je Ema napustila kuću.

Suza suzu stiže

Veliki Brat je ukućane probudio, tako što je spavaćom sobom odjekivao Emin glas. Još uvek pod utiskom njenog odlaska, ukućani su i dalje tužni.

Pored Horvata koji je emotivno potrešen zbog Eminog napuštanja kuće, najteže je odlazak podnela Bojana iz nekih drugih razloga.

Ona je kao kapiten, Emi dala četiri poena i time doprinela njenom izbacivanju iz kuće Velikog Brata.

Nakon što su je sinoć i Marijana i Nemeš kritikovali, kao i buđenje uz Emin glas, hrabroj Bojani suze su počele da naviru. Poverila se Velikom Bratu, da joj je zaista teško, a po izlasku iz ispovedaonice uplakana otišla je u spavaću sobu. Iako je Marijana posumljala u Bojanin karakter, i ovoga puta bila je uz nju. Bojana je odlučila da što manje misli na svoju nominaciju, jer smatra da će joj tako biti lakše.

Povezana vest:  JERSEY SHORE 6 – KRAJ JEDNE LUDE ŽURKE

Marijana odbila Nemeša

Romansa koja je počela deset dana nakom početka Velikog Brata i dalje je veoma aktuelna. Bili smo svedoci prvog poljubca, prvog zbližavanja, pa čak i prvog vođenja ljubavi ispod čuvenog jorgana ova dva ukućanina.

Veliki Brat je danas predložio da se dva ukućanina konačno izjasne i javno progovore o svojoj ljubavi.

Ukućani koji pogledima razgovaraju o svom odnosu, kao i svojoj budućnosti imali su mogućnost da u ispovedaonici svima objasne šta se zaista između njih dešava. Nemeš je bio oduševljen idejom, verovatno jer ni sam ne zna šta se između njega i Marijane dešava.

Za razliku od njega, Marijana nije želela o tome da priča. Osim što bi svi napolju mogli znati detalje, Veliki Brat bi i ukućanima omogućio da vide i čuju njihov razgovor. Mada, zbog Marijaninog odbijanja ovakvog vida ispovesti, svi ćemo ostati uskraćeni prave istine koja je između njih dvoje.

Pale maske

Ne raskidivi dvojac Bojana i Marijana, po prvi put nisu zajedno provodile podne. Marijana je pronašla prijatelja u Antoniji, koja joj do sada kako ona kaže nije odgovarala, a zatim otvorila dušu.

Marijana je objašnjavala Antoniji, kako je u kući Velikog Brata sve drugačije. Razočarana u Bojanin postupak od juče, naviru joj slike šta je Bojana činila proteklih šestdeset dana, samim tim je i šokirana šta sve nije uvidela. Nije joj jasno ni to, da je Bojana glumila ljucskost koja se sručila u jednom danu. Shvatila je da Bojana nije zapravo to, što se predstavljala u proteklom periodu.

Nakon razgovora o svojoj „kumi“, pričale su o prijateljstvima. Obe su donele zaključak da prijatelj zna najviše da povredi. Dok su iznosile mišljenja, Bojana je ležala sama, dugo zamišljena, gledavši u jednu tačku.

Novi nedeljni zadatak-MJUZIKL

Došao je red na novi nedeljni zadatak.Ukućani su se odlično pokazali u slavnom nedeljnom zadatku Cirque du Burlesque, pa vam zato Veliki Brat sa velikim poverenjem daje sledeći – MJUZIKL.

Ukućani će u petak uveče imati premijeru svog mjuzikla. Oni će se pokazati u nekoliko veština: gluma, pevanje i ples. Svi ukućani će učestvovati prema svojim sklonostima i preferencama.

Danas će odabrati REDITELJA kao najbitniju figuru u projektu. A potom i koreografa. I jedan i drugi će moći i da učestvuju u predstavi sa dodatnim zaduženjima.

Pošto je u pitanju Mjuzikl, ukućani će morati da prođu kasting gde će pokazati svoje snalaženje u domenu plesa, glume i pevanja. Audicija/kasting za sve uloge će biti sutra uveče. Veliki Brat kao Upravnik pozorišta će ukućanima dostaviti danas tekst koji će učiti za audiciju za glumački deo kao i pesme za pevački deo. Ukućani će sami uz konsultacije sa Upravnikom odlučiti koju će muzičku podlogu odabrati da pokažu svoje plesne sposobnosti. Svi učestvuju na audiciji da bi reditelj ali i koreograf znali svačije sposobnosti.

Povezana vest:  Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala 17 nominovanih

Ukućani su oduševljeni novim nedeljnim zadatkom, što se moglo zaključiti po aplauzu, koji je odjekivao kućom, nakon Marijaninog čitanja zadatka.

Greška u koracima

Bojana u dnevnoj sobi, leži na podu i plače. Nemeš je teši. Teško joj je jer misli da je Ema izbačena zbog nje. On kaže da je to samo greška u koracima. Kaže Bojana da bar nije razmišljala, bilo bi joj lakše, nego je ona pokušala najbolje da iskalkuliše i podeli bodove. Nemeš kaže da se nedeljom u osam deli pravda. Nemeš kaže Marijani da bi mogli da u ispovedaonici ispričaju sve o svom slučaju. Marijana smatra da je to glupo i odbija. Zaključuju da ko hoće da ih razume, razumeće ih, ko ne želi da razume, ne mogu njih dvoje ništa da mu objasne. Zato je bezveze da se bilo kome pravdaju. Ona ne može da priča na tako osetljive teme, odmah se zaplače, a tek se našminkala. Kaže da je prošla kriza, nema više želju da izađe, od sada igraju po pravilima.

Brendon razočaran

Brendon priča da je razočaran u Lestera i Nikolu. Oni su mu prvi poželeli dobrodošlicu u jazbini, sa Lesteronm se družio, sad mu je okrenuo leđa. Ne može da potvrdi jer nije čuo, ali koliko je mogao da pročita sa usana, jer se družio sa gluvonemim ljudima, povezao je neke stvari. Nikola je snjim bio prijatan oficijalno, jer nije navikao ni na kakvu različitost. Misli da je Emin odlazak strategija u očivanju lobija. a ona je talentovana individua. Za Vladimira kaže da nije izbačen iako je imao agresivne ispade jer im se verovatno sviđa, i njemu je ok, ima čvrste stavove.

Javno priznanje

Svi ukućani sede u dnevnoj sobi i slušaju Nemeša kako izlaže svoju i Marijaninu ljubavnu priču. On je sada javno rekao da je voli, da se ne kaje što se zaljubio u nju, i da može da vrati vreme, isto bi uradio. Kaže da ga ne zanima što je tuđa žena, on je voli. Zamolio je ukućane da se ne šale na njihov račun i objasnio im kako će najozbiljnije i najličnije shvatiti to. Vladimir se osetio prozvan ali mu je Nemeš objasnio da nema veze sa njim konkretno već da priča uopšteno. Takođe im je rekao da smatra da se ostalim ukućanima neće toliko promeniti život kada izađu koliko njima dvoma. Zatim su Nemeš i Marijana izašli da popuše cigaretu i on ju je pitao da li je rekao nešto pogrešno, na šta mu je ona odgovorila da pogleda reakcije pojedinaca. Ona smatra da neki nemaju razumevanja za njih. Takođe je rekla da ukućani i nisu toliko bitni, smatra da njoj bitni ljudi Velikog Brata više ne gledaju i nada se da kada izađe da će joj pružiti priliku da im sve objasni “ Oči u oči“ .

Povezana vest:  Otkazana britanska krimi serija "Trbosekova ulica"

Budali pokažeš prst, ona se smeje

Danas posle ručka Vladimir i Lester su izašli u dvorište i seli na ležaljke. Lester smatra da će sigurno neku lepu koreografiju da im naprave za izvođenje nedeljnog zadatka Mjuzikla koji će ukućani morati da izvedu.

Pridružuje im se i Horvat i pričaju da li će Brendon snaći u ulozi koreografa u toku nedeljnog zadatka i smatraju da će možda imati malih problema. Marijana i Antonija su kod pušionice. Izlazi i Brendon u dvorište i kaže da prihvata ulogu koreografa. Ukućani ga savetuju kako da odradi i da se ne opterećuje previše jer su svi oni ionako amateri. Dolazi i Duško i šali se sa ostalim ukućanima pogotovo sa Horvatom na temu otpada.

Duško, Horvat i Vladimir pričaju o tome kome li će Ema poslati otrovnu strelicu, a Duško kaže da bi Horvat trebalo da dobije jednu strelicu.  Horvat pak smatra da je on dobar sa svima, bio je dobar i sa Emom i da ne bi škodilo Dušku da dobije još jednu. Duško kroz smeh kaže da ako je izdržao ćutanje nedelju dana , izdržaće bilo šta posle toga. Nikola pita sarkastivno Brendona da li bi im odigrao malo, a Brendom mu odgovara da on nije ničija dvorska luda. Soraja se buni oko podele uloga i smatra da svako treba da bude ono što hoće. Ulazi u polemiku sa Horvatom koji je pita da li je pročitala tekst zadatka. Ona odgovara da nije i da ne mora i kaže mu da ćuti i da je ne nervira na šta Horvat kaže da ona uvek sve najbolje zna i da mora da bude po njenom na šta mu ona odgovara potvrdno. Duško čita tekst zadatka, a Horvat mu kaže da čita u sebi. Na to  Antonija komentariše kako nije još ni počeo zadatak, a da je nervoza već jako velika. Duško se zeza sa Sorajom i naziva je pobezorkom , ostali ukućani se smeju, a ne znaju šta ta reč znači. Soraja kaže da budali pokažeš prst ona će se smejati. Duško objašnjava šta je povezorka, nešto slično pobegulji.

Romeo i Julija

Marijana sprema večeru Nemešu, Dušku i sebi. Zabrinuta je zbog toga kako su njih dvoje predstavljeni javnosti ali i ako su ih loše predstavili sada je kasno za kajanje. Nemeš je teši i kaže joj da on misli da nisu jer su im se najvažnije stvari dešavale van spavaće sobe. Takođe kaže kako mu je sad mnogo lakše kada je popričao sa ukućanima. S obzirom da ukućane sutra uveče očekuje audicija, mjuzikl “ Romeo i Julija“ ,  većina njih se nalazi u dnevnoj sobi, uvežbavaju i uče tekst. Duško vežba sa Sorajom, a Horvat i Marijana su dobar deo dana proveli vežbajući tekst.