Filip

PRVI GLAS SRBIJE

Filip Mitrović napustio šou!

Večerašnja bitka bila je bitka za polufinale, a u njemu su se direktno našli Nevena Đorđević, Aleksandra Dabić, Igor Terzija i duelista Davor Jovanović, dok je Filip na žalost napustio šou.

Pet finalista izašlo je na binu i otpevali su zajedničkim snagama veliki hit grupe MVP „Celu noć i celi dan“ koji je publiku podigao na noge.

Top pet kandidata su evali su po dve pesme, jednu na srpskom a drugu na engleskom jeziku.

Prva je na scenu izašla Nevena Đorđević, koja se predstavila pesmom Katy Perry „Firework“. Žiriju se dopalo Nevenino izvođenje, a pohvali su i njen stajling.

Posle Nevene, slučajno ili namerno, pevao je Igor Terzija koji se, čini nam se, prvi put predstavio u drugačijem svetlu. Otpevao je pesmu Harisa Džinovića „Muštuluk“ što je publika pozdravila burnim aplauzom. Vlado je rekao da ih je sve ozbiljno razveselio jer to nisu očekivali od njega, pohvalio je pevanje, ali i izgled. Mare je reako da će posle ovog izvođenja imati još više fanova i da je izuzetno ponosa na pevanje.

Filip Mitrović je večeras nastupio kao treći kandidat i prvo se predstavio publici pesmom „Use Somebody“ grupe Kings of Leons koju je otpevao fenomenalno.  Vlado je bio kratak, rekao je za početak samo BRAVO! Mare se složio sa Vladom da Filipu leži rok fazon.

Povezana vest:  Drama "7.39" - "Kratak susret" za 21. vek

Četvrti je na scenu izašao Davor Jovanović, koji je otpevo pesmu mega popularnog Bruna Mars „Just the Way You Are“ i dobio gromoglasan aplauz od publike,a od žirija je dobio samo reči hvale. Lena je pohvalila njegovo pevanje i energiju. Mare je konstatovao da Davoru  energije nikad nije nedostajalo nego je vremenom počeo da je kanališe i rekao je za ceo nastup da je bio lepo osmišljen.

Peta takmičarka koja je izašla na scenu bila je Aleksandra Dabić. Otpevala je Severinin hit „Tridesete“ i već na prve reči pubilka je burno pozdravila njen nastup. Leni se dopao ceo Aleksandrin nastup, Mare je takođe pohvalio njen nastup. Vlado je rekao da ga od Aleksandre ništa ne iznenađuje jer je do sada pevala sve žanrove.

Redosled u drugom predastavljanju je bio nešto drugačiji. Na scenu je prvo izašao Igor Terzija i otpevao „Wonderful Life“ britanskog dvojca Hurts. Vlado je rekao da je izvođenje za desetku, a pohvalio je stajling. Lena je rekla da je nastup bio jako, jako, jako ubedljiv. Mare je rekao da je Igor bio jako sugestivan  i pohvalio je njegov nastup.

Nevena je u drugom nastupu otpevala pesmu Jelene Tomašević „Košava“. Mare je reako da je nastup bio jako možan i jako lep i zahvalio joj se na ovakvom izvođenju. Igor koji je prethodno dao crvenu ružu Leni,  poklonio je jednu i Neveni u lep poljubac u obraz koji će samo rasplamsati priče da je ovo dvoje takmičara u vezi.  Lena je pohvalila nastup kao i Vlado.

Povezana vest:  Nove epizode "Zaboravljeni umovi Srbije" od 25. marta

Druga pesma koju je otpevao Filip bila je pesma Željka Joksimovića „Ljubavi“ . Vlado je rekao da je odlično otpevao s obzirom na zahtevnu koreografiju.  Lena je rekla da je dobro što nije zvučala identično kao original, a Mare je pohvalio trud oko koreografije, pohvalio je pevanje visokih tonovoa, dok je imao primedbu na niže tonove.

Davor je u drugom nastupu otpeavo pesmu Sergeja Ćetkovića „Znaj da moja si“. Lena je pohvalila Davorov nastup. Mare je isto imao samo reči hvale, kao i Vlado , koji je rekao da Davor ima dobar glas, dobro vlada njim i ima velike mogućnosti.

Aleksandra je otpevala hit nad hitovima „Born This Way“ mega popularne Lady Gage. Mare je da će joj nadimak sigurno biti Ljedi Sanja i pohvalio je njen stajling, a o pevanju nije hteo ništa da priča jer je bilo savršeno. Lena je pohvalila Aleksandru, a Vlado je spomenuo par kiksea, mada je opravdao sve to stilom pesme jer Aleksandra praktično nije mogla da vazduha da dođe.

Večerašnji gost je bila hrvatska zvezda Nina Badrić koja je pohvalila sve kandidate, a naročito dve dame.

I onda je usledio najtećž deo večeri, saopštavanje glasova publike.

Nevena Đorđević jse dopala publici i zato je direktno prošla dalje. Filip Mitrović je ostao da se bori u duelu. U dalji krug takmičenja prošla je i druga dama Aleksandra Dabić. Ostali su Igor i Davor.  Andrija je saopštio da dalje ide Igor Terzija. Dakle u duel su otišli Filip Mitrović i Davor Jovanović.

Povezana vest:  Srednji vek kao inspiracija za serije

Filip je prvo nastupio i otpevao je pesmu „ Ako to se zove ljubav“ Tonija Cetinskog ali ni sam baš nije bio zadovoljan izvođenjem, što je pokazao odmahivanjem glave.  Davor je u duelu pevao pesmu Kikija Lesandrića  „Slučajno“ i bio je prezadovoljan svojim nastupom.

Na žiriju je bila izuzetno teška odluka koju je saopštio Mare. Rekao je da će presuditi samo nijanse. Rekao je momcima da su postigli ogroman uspeh i čestitao im na tome u ime žirija od srca. Za Filipa je reako da je je očekivao više od izbora pesme. Bilo je nesigurnosti u njegovom pevanju rekao je Mare. Za Davora je rekao da raste iz emisije u emisiju i što primenjuje kritike. Davorov izvođenje pesme bilo je odlično, pravo pevačke. Za Filipa je reako da je najbolji rok pevač. Mare je reako da je užasno teško na osnovu minulog rada presuditi., ali odluka je morala da se kaže. Ono što je presudilo večeras jeste širina , i u polufinale je prošao Davor Jovanović.

-Uspećete obojica i niko vam ne može uzeti vaše karijere- rekao je Mare na samom kraju momcima.