gorica_draganGorica i Dragan od 10. maja na Radio Beogradu

 

Donedavni voditeljski duo Radio-televizije B92 Gorica Nešović i Dragan Ilić predstavljeni su danas u sedištu Radio-televizije Srbije (RTS) kao nova pojačanja Prvog programa Radio-Beograda, gde će od 10. maja voditi jutarnji program „Buđenje“.

Nešovićeva i Ilić su na konferenciji za novinare u Takovskoj 10 rekli da u finansijskom smislu nisu „prešli na jasle RTS-a“, jer se „Buđenje“, koje će ići radnim danima od 6.00 do 9.00, realizuje kao projekat njihove zajedničke produkcijske kuće „Supermiš“.

Povezana vest:  Lejdi Gaga inspiracija za strašilo za gavrane

-Nismo na plati Radio Beograda i RTS-a. Drago nam je zbog toga, jer je radio kao medij došao u fazu da može da se razvija na sličan način kao televizija, a preko radija možete lepše da realizujete projekte – rekla je Nešovićeva.

Ona je najavila da će njih dvoje pored obaveza na radiju imati i kratka uključenja u televizijski program RTS-a.

Ilić je istakao da je „Supermiš“ svoj proizvod izneo na tržište, da je pregovarano sa tada matičnom kućom B92 i „sa drugim emiterima, nešto posredno, nešto direktno“, i da je na kraju ponuda Radio Beograda i RTS-a bila „najjednostavnija, najbrža i najbolja“.

Povezana vest:  Džordž Kluni dobio voštanu figuru u pariskom muzeju

Trenutni saldo „Supermiša“ je „nula dinara“, a ugovor sa Radio Beogradom sklopljen je za sada na godinu dana, jer Ilić ističe da obe strane žele da „vide rezultat u rejtingu i kvalitetu programa“.

-Nije bilo cenjkanje, već profesionalni izazov. U jednom trenutku u B92 smo osetili da nam treba bolja logistička podrška za ono što želimo da radimo. RTS nam može to omogućiti. Odluka nije bila preko noći, niti vođena emocionalnim razlozima, već željom da na pravi način nastavimo karijeru – naglasio je Ilić.

Povezana vest:  Pite porok Baraka Obame

Glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda Dušan Radulović istakao je da će Nešovićeva i Ilić biti „gospodari sadržaja“ emisije „Buđenje“, jer su to „ljudi sa 20-godišnjim iskustvom i njihova sloboda i koncepcija se ne dovode u pitanje“.