Lego postavkaZa vikend „LEGO izložba“ u Delta Cityju

Lepa vest za ljubitelje LEGO kocki… ovog vikenda, u subotu i nedelju, 16. i 17. avgusta, u atrijumu Delta Cityja, biće organizovana velika „LEGO izložba“, u okviru koje će biti predstavljeni brojni eksponati, među kojima su lovci, brodovi i velika scena iz „Ratova zvezda“, LEGO roboti, linija za devojčice „Friends“, kao i velika diorama sa scenom divljeg zapada – u organizaciji LEGO kluba „Skockani“ i šoping-mola.
Ali to nije sve… pored uživanja u izložbi, najmlađi posetioci Delta Cityja imaće priliku i da pokažu svoju kreativnost i sami naprave eksponate od LEGO kocki, u specijalno postavljenoj igraonici.
Posetioci Delta Cityja moći će da uživaju u besplatnoj izložbi, tokom oba dana trajanja, od 10 do 22 sata.

Povezana vest:  Bonatti podrška Međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke

Nekoliko zanimljivosti o LEGO kockama…
Prva LEGO kocka je napravljena 1949. godine
Postoji oko 2.400 različitih komada LEGO proizvoda – u više od 90 boja, izrađenih od 30 različitih materijala. Svake godine se proizvede oko 19 milijardi LEGO kocki, tj. 36.000 kockica svake minute
Svake godine, više od 400 miliona dece i odraslih igra se LEGO kockama
Ako biste izgradili stub od 40 milijardi LEGO kockica – dosegao bi čak do Meseca
Svake sekunde se u svetu proda 7 LEGO kompleta, a u proseku svaka osoba poseduje
52 LEGO kocke
Širom sveta, u toku jedne godine, deca provedu 5 milijardi sati igrajući se ovim kockama
Postoji čak 915.103.765 različitih načina da se iskombinuje šest kockica sa osam „boba“, iste boje

Povezana vest:  "DIJAMANT" NAJBOLJI U ZAPOŠLJAVANJU OSOBA SA INVALIDITETOM

Naziv LEGO osmislio je idejni tvorac ovih kockica, Ole Kirk Kristiansen, od početnih slova danskih reči „leg godt“, što znači „dobro igranje“, potpuno nesvestan da je značenje te novonastale reči na latinskom – „ja sklapam“.
Mali ili veliki, kroz igru ili učenje, sami ili u društvu… skoro svi smo u toku odrastanja imali priliku da se bar jednom susretnemo sa LEGO kockama i uverimo zašto su ove igračke osvojile srca miliona korisnika širom sveta i prograšene „igračkom veka“ (od strane američkog časopisa Fortune i Britanske asocijacije veletrgovaca igračkama).

Povezana vest:  Lewis Hamilton baš pati za Nicole

O „Skockanima“…
„Skockani“ je jedini LEGO klub u Srbiji koji okuplja entuzijaste i kreativce koji vole da se igraju ovim kockama, kao i predstave svoje unikatne radove javnosti. Klub je osnovan 2010. godine, a do sada su organizovane izložbe u Beogradu, Novom Sadu i Nišu na kojima su posetioci imali priliku da se upoznaju sa najrazličitijim LEGO postavkama i radovima.