Zaposleni SBB-a

Počela velika SBB-ova akcija čišćenja Beograda i Srbije – „Zajedno za lepši komšiluk“

Projektom „Zajedno za lepši komšiluk“ kompanija SBB priključila se velikoj akciji čišćenja Grada Beograda. Tim povodom realizovana je prva akcija čišćenja parka kod zgrade Rudo 2 (Istočna kapija Beograda). U okviru projekta biće organizovano čišćenje pešačkih zona, parkova, platoa i površina ispred zgrada na kojima se ljudi najčešće okupljaju. Pored čistog i uređenog životnog okruženja, cilj projekta je i podizanje svesti građana da svakodnevnim postupcima mogu da doprinesu očuvanju životne sredine i lepšem komšiluku.

Povezana vest:  Već 10.000 prijava za putovanje na Mars u jednom smeru

U prvoj u nizu akcija čišćenja Beograda učestvovali su Darko Glavaš, direktor „Beokoma“, Goran Vasić, direktor SBB-a, kao i top menadžment i brojni zaposleni kompanije.

Za realizaciju projekta kompanija SBB angažovala je mobilni tim koji će čistiti lokacije u dogovoru sa Gradom. Takođe, biće moguće i onlajn biranje lokacija za čišćenje preko Fejsbuk aplikacije na stranici SBB-a, na osnovu predloga koje je Grad dao na inicijativu građana.

„Zajednička želja nam je da kroz realizaciju ove akcije zapravo probudimo građanski aktivizam i okupimo komšije sa kojima ćemo zajedno čistiti. Samo udruženim snagama možemo da doprinesemo da svi zajedno živimo u lepšem i čistijem Beogradu. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo i Gradu koji je prepoznao značaj ovog projekta i prihvatio da budemo partneri u njegovoj realizaciji. “ – istakao je Goran Vasić, direktor SBB-a i dodao: „Kroz kontinuirane akcije čišćenja želimo da podstaknemo sve naše korisnike da i sami daju doprinos u očuvanju životne sredine.“

Povezana vest:  Prodajna izložba fotografija u Supermarketu

„Današnja akcija čišćenja je deo velike akcije čišćenja Beograda i ujedno 300. lokacija koja se čisti. Čistimo lokacije koje su građani prijavili Beokom servisu. SBB je prva kompanija koja se priključila ovoj akciji i nadam se da će i ostale da slede njen primer. Do sada se odazvalo i više hiljada volontera što ovu akciju čine najmasovnijom gradskom akcijom.“ – istakao je Darko Glavaš, direktor „Beokoma“.

Povezana vest:  Dejan Pantelić nam otkriva kako da peglanje postane zabava

Projekat „Zajedno za lepši komšiluk“ biće realizovan u periodu od jula do novembra na teritoriji Beograda. Pored ovih akcija, u saradnji sa lokalnim vlastima, biće organizovane i akcije čišćenja u više od 15 drugih gradova Srbije – od Vršca, Zrenjanina, Sombora, pa sve do Leskovca, Niša i Užica.