ulje

75 GODINA DIJAMANT ULJA – OD ČEGA ZAVISI KVALITET SUNCOKRETOVOG ULJA?

Ulje je namirnica bez koje ne može nijedna kuhinja. U različitim krajevima sveta koriste se različite vrste ulje u zavisnosti od podneblja, ali jedno od najrasprostranjenijih ulja u celome svetu je suncokretovo ulje. Više od 95 odsto ukupne potrošnje ulja u Srbiji čini suncokretovo ulje.
U okviru uljarske industrije kod nas, kompanija Dijamant se izdvaja kao vodeći proizvođač suncokretovog ulja. Nepromenjen vrhunskih kvalitet i tradicija duga više od 75 godina je ono što Dijamant ulje izdvaja od ostalih proizvođača na tržištu Srbije.

Povezana vest:  Schauma Keratin Strong: dubinsko jačanje i zaštita kose

Ključ je u kvalitetu semena

Vrhunsko seme suncokreta koje ulazi u sastav Dijamant ulja je ključni faktor za njegov kvalitet. U srcu Vojvodine, jedne od najvećih žitnica ne samo u Srbiji, već i Evropi, već sedam i po decenija, od najboljih zrna suncokreta, proizvodi se prirodno suncokretovo rafinisano jestivo ulje, blagog i prijatnog ukusa. Dijamant ulje se odlikuje visokim sadržajem vitamina E. Samo jedna do dve kašike ovog ulja sadrže potrebnu dnevnu količinu vitamina E. Karateriše ga izuzetno povoljan sastav masnih kiselina -linolne i oleinske esencijalne masne kiseline, koje se ne mogu sintetisati u organizmu, već se moraju unositi putem redovne ishrane.

Povezana vest:  Trenuci kada „loša” ishrana može biti dobra

Primena

Dijamant suncokretovo ulje ima široku primenu – može se koristiti za dinstanje, kuvanje, kao dodatak salatama, pripremu sosova, zimnica i majoneza. U pripremi paste vrlo često je baš ta zlatna kap suncokretovog ulja odgovorna za savršen ukus testenine.
Priznanja za vrhunski kvalitet
Dugogodišnje ulaganje kompanije Dijamant u tehnološke procese proizvodnje koji se odvijaju na savremenim linijama uz potpunu kontrolu, konstantna edukacija i partnerski odnos sa poljoprivrednicima, rezultirali su brojnim sertifikatima i priznanjima koja Dijamant suncokretovo ulje svrstavaju u grupu proizvoda kojoj potrošači najviše veruju. Dijamant ulje je na osnovu glasova potrošača, ponelo titulu najomiljenijeg ulja u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi“ i dobilo zlatnu medalju „Moj izbor“ za petogodišnje liderstvo na tržištu jestivih ulja.

Povezana vest:  PREDSTAVA “ALADIN I ČAROBNA LAMPA” U DELTA CITY BREAK PARKU