deda mrazovi motori 2015

Više od 300 motociklista obučeno u odela Deda Mraza obišlo decu u ustanovi Sremčica

Danas se ispred Skupštine grada Beograda okupilo se više od 300 motociklista obučenih u Deda Mraz odela koji su se uputili ka Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“ kako bi štićenike ove ustanove i ove godine obradovali za Novogodišnje praznike. Pijateljstvo između članova moto organizacije BJBajkers i štićenika doma traje dugo, a ova novogodišnja, humanitarna, akcija organizuje se već devet godina.

„Devet godina za redom Asocijacija BJBikers nesebično pruža podršku korisnicima Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ hrabreći nadu u njima da iskorače ka zajednici i budu njen deo. Svaki član bajkera je iz godine u godinu širio priču o korisnicima naše ustanove prenoseći uvek nove i lepše utiske sa naših novogodišnjih i uskršnjih akcija svojim prijateljima i porodicama. U to smo sigurni jer iza nas stoje hiljade pređenih kilometara, osmeha i zagrljaja koji su otvorili srca naših sugrađana. Naše korisnike sada sve veći broj ljudi gleda srcem a to je najbolji način da sagledamo i razumemo njihove potrebe i zajedno postignemo neophodan društveni konsenzus oko pitanja ljudske različitosti. Hvala bajkerima i svima koji nas podržavaju u nameri da stvorimo tolerantnije društvo i bolje mesto za život osobama sa intelektualnom ometenošću,“ rekla je direktorka Ustanove, Milka Milovanović-Minić.

Povezana vest:  Počinje sezona razgledanja Beograda iz otvorenog autobusa

Ove godine motociklisti BJBikers moto-zajednice štićenicima doma doneli su paketiće ali i pripremili kulturno edukativan program. Deca iz Ustanove mesecima očekuju dan kada će bajkeri doći i družiti se sa njima, te su i deca napravila iznenađenja za prijatelje motocikliste.

Tradicionalno od 2007. godine, svake poslednje subote u kalendarskoj godini članovi moto zajednice BJBajkers obučeni u Deda Mraz odela, okupljaju se i odlaze u impresivnoj, organizovanoj koloni motocikala do Ustanove u Sremčici gde deci ometenoj u mentalnom razvoju dodeljuju novogodisnje paketiće, priređuju zabavni program i druže se tokom čitavog dana sa decom.

Povezana vest:  Princ Vilijam i Kejt Midlton već dobili poklon za bebu

Asocijacija Motociklista Srbije i BJBikers moto-zajednica je moderna, urbana i odgovorna organizacija motociklista koja u okviru svoje Internet komune okuplja preko 23.000 registrovanih motociklista. Sa više od 1.200.000 otvorenih tema, diskusija, pitanja, komentara i sa preko 10.000 jedinstvenih poseta svakoga dana na našem WEB sajtu mi predstavljamo trenutno najmasovniju moto-zajednicu ne samo u Srbiji već i u širem regionu. Svesni ogromnog javnog uticaja na moto-populaciju s kojim raspolažemo u vidu tako aktivne i masovno posećene Internet zajednice, smatramo sebe odgovornim za bezbednost motociklista i u tom smislu sve naše akcije, pa i ove humanitarnog karaktera, su uvek u funkciji edukacije i demonstracije odgovorne i bezbedne vožnje motorcikala.

Povezana vest:  Koliko otpada čini hrana?