DERCOS---ULTRA-APAISANT---Shampooing---Cheveux-Secs---Pack-200ML

DERCOS SMIRUJUĆI TRETMAN ZA OSETLJIVO VLASIŠTE

Osetljivo vlasište je danas čest problem, a manifestuje se kroz osećaj žarenja, peckanja i svraba. Svaki mikrostimulans, bilo mehanički, termički ili hemijski, prepoznat je od strane nervnog sistema i može postati uzrok reakcije vlasišta. Zahvaljujući naprednom shvatanju bioloških i ekoloških uticaja na kosu i verujući kako sve polazi od vlasišta, Dercos već više od 40 godina razvija multidimenzionalna rešenja za različite probleme kose i vlasišta. Ove godine Dercos predstavlja izuzetno smirujući šampon za osetljivo vlasište. Smiruje nelagodu na vlasištu već od prve upotrebe i do 48 sati.
Velik broj ljudi ima osetljivo vlasište uz različito izražene simptome koji mogu biti: svrab, zatezanje, iritacije i crvenilo. Za osetljivost vlasišta odgovorni su biološki mehanizmi i spoljašnji faktori. Biološki mehanizmi koji uzrokuju probleme sa vlasištem su hiperaktivnost nervnih vlakana, oštećena zaštitna barijera kože i peroksidacija skvalena iz sebuma zbog čega se, pod uticajem različitih spoljašnjih faktora odgovornih za reakcije vlasišta, mogu javiti problemi sa vlasištem:
ZATEZANjE VLASIŠTA uzrokovano intenzivnim četkanjem, sušenjem kose i zatezanjem gumicama, dovodi do neravnoteže vlasišta i ometa prirodnu ćelijsku obnovu. Proces ljuštenja je neuravnotežen što dovodi do promene zaštitne barijere na vlasištu pa se javlja osećaj žarenja i peckanja.
UPALA VLASIŠTA nastala pod uticajem tzv. termičkog stresa (sušenje kose, upotreba pegle za kosu ili previše tople vode) uzrokuje promene zaštitne kožne barijere i dehidraciju vlasišta. Prisutno je suvo stanje kose uz osećaj žarenja, svraba i peckanja.
ALKALNE REAKCIJE NA VLASIŠTU uzrokovane zagađenjem, farbanjem kose i neprikladnim preparatima utiču na prirodnu ravnotežu vlasišta. Hemijska agresija na vlasištu uzrok je narušenom statusu lipida u rožnatom sloju koji kosu štite od isušivanja i štetnih činilaca iz okoline zbog čega je na masnom vlasištu izraženiji osećaj bockanja, dok se na suvom manifestuje u vidu osećaja žarenja, peckanja ili svraba.

Povezana vest:  U petak počinje XXII Dečiji sajam

DERCOS REŠENjE – SMIRUJUĆE DELOVANjE

Kako bi olakšao život osobama sa osetljivim vlasištem, Dercos predstavlja tretman koji umiruje vlasište i dodatno ga čini otpornijim na stresne faktore za dugotrajniji osećaj prijatnosti – Dercos izuzetno smirujući šampon za osetljivo vlasište.
DERCOS IZUZETNO SMIRUJUĆI ŠAMPON: prvi Vichy šampon za umirivanje osetljivog vlasišta s formulom bez sulfata koji udružuje dva umirujuća sastojka (bisabolol i Madecassoside s aktivnim kompleksom SENSIRINE u formulaciji bez sulfata obogaćenoj glicerinom i pantenolom za smirujući efekat). Smirujuća nega za kosu sa Vichy termalnom vodom deluje na 3 glavna simptoma osetljivog vlasišta: svrab, osećaj neprijatnosti i zatezanja i pomaže u postizanju sjajne, mekane i lepe kose. Već od prve upotrebe stvara osećaj dugotrajne prijatnosti koji traje do 48 sati nakon pranja kose. Ova hipoalergena nega za kosu ima diskretan miris, obnavlja sjaj i mekoću kose i olakšava njeno rasčešljavanje. Proizvod je ispitan pod dermatološkim nadzorom, bez parabena i obogaćen je Vichy termalnom vodom koja na vlasište deluje umirujuće.

Povezana vest:  Osmeh Mona Lise rezultat je povišenog holesterola

DERCOS linija proizvoda pruža dermatološku i kozmetičku ekspertizu za zdravlje i lepotu kose. Uz pomoć nove DIJAGNOZE KOSE odaberite odgovarajući
proizvod za negu kose i vlasišta: Dercos energetski šampon protiv opadanja kose, šampon protiv peruti za masnu ili suvu kosu, šampon za umirivanje osetljive kože glave, Nutri reparateur hranljivi obnavljajući šampon i balzam za suvu, krhku i oštećenu kosu, šampon za regulaciju sebuma, Neogenic šampon za gušću kosu i blagi mineralni šampon za jačanje kose.

Povezana vest:  Prva Rosa klupa za mame i bebe u 2021. godini

Proizvod DERCOS IZUZETNO SMIRUJUĆI ŠAMPON ZA OSETLjIVO VLASIŠTE dostupan je u ovlašćenim Vichy apotekama po informativnoj ceni od 1.564,13 RSD.